Započele prijave za Akademiju Raise the Bar

In Obrazovna rješenja
Raise the Bar Akademija

Konobari, barmeni i baristi ponovno imaju priliku za besplatno stručno usavršavanje.

Započele su prijave za sedmi ciklus Akademije Raise the Bar, besplatno usavršavanje stručnih znanja i vještina za barmene, konobare i bariste, s najmanje jednom godinom radnog iskustva. Program provodi Coca-Cola HBC Adria u suradnji s renomiranim hrvatskim stručnjacima za kavu, jaka alkoholna pića, pivo, vino, miksologiju, barski menadžment i ugostiteljstvo u cjelini, a svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca i prilaganjem životopisa do 27. siječnja.

Kandidati koji po slanju prijave uđu u uži izbor i pristupe razgovoru sa stručnim timom Coca-Cole HBC Adria te članovima tima Raise the Bar, tijekom 12 tjedana teorijske i praktične nastave, učit će od najboljih hrvatskih stručnjaka iz svijeta ugostiteljstva kao što su višestruki sommelierski prvak Hrvatske Ivan Jug i začetnik zanatske pivarske scene u Hrvatskoj Andrej Čapka. Kroz Akademiju će polaznike voditi stručnjaci Coca-Cole HBC Adria, među kojima je i ekspert za kavu Tomislav Košutić.

„Akademiju Raise the Bar pokrenuli smo s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja za ugostiteljska zanimanja u Hrvatskoj. U tome možemo uspjeti samo ako generacijama koje dolaze ponudimo sveobuhvatan program koji prati najnovije trendove i standarde barske industrije i ugostiteljstva općenito. Pet generacija polaznika koji su uspješno završili Akademiju Raise the Bar danas rade u ponajboljim barovima i restoranima diljem Hrvatske što potvrđuje predanost mladih ljudi da stalnim učenjem i profesionalnim razvojem doprinesu cijelom ugostiteljskom sektoru“, rekao je rekao je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria i idejni začetnik projekta Raise the Bar.

Kako bi dobili cjelovit pregled znanja i stekli vještine potrebne za podizanje svojih kompetencija na višu razinu, u sklopu Akademije polaznici će se susresti sa širokim spektrom tema. Neke od njih odnose se na vođenje tima, pravila ponašanja i usluživanja gostiju, ali i izradu vlastitih sirupa i likera te pripremu više od 80 koktela. Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinom obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija obuhvaća i praktičnu nastavu u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

Akademiju Raise the Bar od 2019. godine uspješno je završilo 45 konobara, barmena i barista koji danas rade u restoranima i barovima poput Noela, Swanky Monkey Gardena, Olive Tree bara ili Kavane Kavkaz. Uz Akademiju, Raise the Bar obuhvaća i Stipendije za kuhare i slastičare na renomiranim svjetskim učilištima te program Raise the Bar Youth za učenike završnih razreda srednjih ugostiteljskih i turističkih škola u Hrvatskoj.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design