Započeo obrazovni program za mlade nezaposlene osobe

Besplatni obrazovni program

Za projekt Coca-Colina podrška mladima odabrano je 250 polaznika prvoga naraštaja besplatnoga obrazovnog programa namijenjenoga mladim nezaposlenim osobama. Tijekom trodnevnih radionica polaznici će stjecati poslovne i životne vještine za povećanje konkurentnosti na tržištu rada.

Odabrano je 250 mladih nezaposlenih osoba, polaznika prvoga naraštaja programa Coca-Colina podrška mladima koji će se održati u četiri hrvatska grada – sto polaznika u Zagrebu te po pedeset u Osijeku, Sisku i Splitu. U Zagrebu trodnevna radionica za prvu skupinu polaznika započela je danas 15. studenoga, a druga je skupina na rasporedu od 6. do 8. prosinca. U Osijeku će se radionica održati od 22. do 24. studenoga, u Sisku od 29. studenoga do 1. prosinca, a u Splitu od 13. do 15. prosinca.

Projekt kojemu je cilj povećati zapošljivost mladih i pridonijeti rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema, njihove visoke nezaposlenosti, polaznike će upoznati sa životnim i poslovnim vještinama koje mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a tražene su od strane poslodavaca. Tako su prva dva dana rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektom te prodajne i pregovaračke vještine o kojima će predavati iskusni i cijenjeni predavači dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, dr. sc. Andrej Grubišić, Romeo Jerčić, Mladen Jančić i Vesna Vrga Perović. Posljednjega dana radionica mladi će usvajati životne vještine i razgovarati o temama koje uključuju razumijevanje sebe i osobni razvoj, interakciju i umrežavanje, davanje povratnih informacija i komunikaciju, a u njih će ih uvesti stručnjaci Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta. Isto će tako s mladima praktična iskustva i savjete za uspješan razvoj karijere dijeliti mentori, Coca-Colini menadžeri.

Osim sudjelovanja na predavanjima polaznici će u sklopu programa imati na raspolaganju mrežnu obrazovnu platformu putem koje će moći pristupiti dodatnim materijalima i literaturi. Na kraju programa svi koji su nazočili i odslušali 9 od 10 predavanja dobivaju potvrdu o završenoj obuci koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska. Osim što će polaznicima stečene vještine na kraju programa omogućiti da se bolje istaknu među ostalim posloprimcima i lakše pronađu put do radnoga mjesta, njihovi životopisi ostaju u bazi kandidata Grupe Selectio, kojom se koristi velik broj hrvatskih poslodavaca.

Program je Coca-Colina podrška mladima namijenjen mladim nezaposlenim osobama te su u program izobrazbe odabirani kandidati koji u prvome redu zadovoljavaju formalne kriterije te prema prvenstvu prijave. Formalni kriteriji podrazumijevaju da kandidat ima od 18 do 30 godina, nije zaposlen, ne sudjeluje u drugim programima osposobljavanja te ima želju i motivaciju da stekne nove životne i poslovne vještine radi lakšega pronalaženja posla. Zbog velikoga zanimanja za program kandidati koji zadovoljavaju formalne kriterije, ali zbog ograničenoga broja mjesta nisu odabrani za sudjelovanje u radionicama ove godine, tu će mogućnost dobiti već početkom sljedeće godine kad Coca-Cola HBC Hrvatska namjerava organizirati dodatnu radionicu.

Svima zainteresiranima koji nisu mogli biti obuhvaćeni programom u ovoj godini ili se nisu stigli prijaviti, prilika se pruža iduće dvije godine kad će se projekt nastaviti provoditi s ciljem da se proširi i na druge gradove te obuhvati ukupno više od tisuću mladih.

Projekt Coca-Colina podrška mladima održava se uz potporu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje te Hrvatske udruge poslodavaca, a provedbi programa priključile su se i udruge Institut za stručno usavršavanje mladih, PRONI – Centar za socijalno podučavanje, studentska udruga AIESEC te gradovi Osijek i Sisak.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja