Završen 17. Nacionalni sajam pršuta

In Brandovi
završen 17. Nacionalni sajam pršuta

Dodjelom nagrada u Sinju je u subotu završen 17. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, sudjelovalo je 40-tak izlagača iz Dalmacije, Like, Zagorja, Slavonije i Hercegovine, a titulu šampiona kvalitete osvojila je pršutana Pupačić.

Zlatnu diplomu za kvalitetu dobili su proizvođači MTO Mrki, GTF, Sušara Perajica i Herceg pršutana, zlatnu plaketu kvalitete pršuta dobio je PBZ Svilaja, titulu vice šampiona kvalitete pršuta Agro Maleš. Titulu šampiona kvalitete pršuta osvojila je pršutana Pupačić iz mjesta Kostanje na omiškom području.

Na zatvaranju 17. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda sinjski gradonačelnik Miro Bulj zahvalio je svima na organizaciji i sudjelovanju i najavio da sajam sljedeće godine namjeravaju dignuti iznad onoga kada je bio najjači, a to je bilo vrijeme prije pandemije koronavirusa.

“Iduću ćemo godinu napraviti sve što je moguće da u Zagrebu promoviramo naš sajam pršuta. Ovaj ćemo festival proizvodnje domaćih pršuta, pancete i ostalih proizvoda dignuti na najveću moguću razinu. Iduće godine ćemo prije otvaranja sajma u Sinju imati svojevrsni predsajam, prvo u Zagrebu, a onda najvjerojatnije i u drugim gradovima”, poručio je Bulj.

Na dvodnevnom Nacionalnom sajmu pršuta u Sinju sudjelovalo je četrdesetak izlagača iz Dalmacije, Like, Zagorja, Slavonije i Hercegovine. Osim pršuta i drugih suhomesnatih delicija proizvođači su izložili maslinovo ulje, razne domaće suvenire i rukotvorine.

Sajam je održan u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj i suorganizaciji Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije. (H)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design