Završen Interliber, 44. međunarodni sajam knjiga

In Sajmovi i izložbe
Interliber

„Već pune 44 godine Interliber predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koje okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Odavno je nadišao granice Zagrebačkog velesajma da bi danas imao status nacionalne platforme za poticanje i promicanje čitanja i znanja.“ rekla je na otvorenju Interlibera Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Sajam je otvorila dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija Republike Hrvatske i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, a uzvanicima se na otvorenju obratio i gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Festival pisane riječi trajao je od utorka, 8. studenog, a posjetilo ga je preko 100,000 zadovoljnih posjetitelja.
Uz brojne naslove domaćih i stranih nakladnika, na Interliberu su gostovala i poznata spisateljska imena poput Jamesa Norburya, engleskog pisca i ilustratora. Pažnju mnogobrojnih posjetitelja privukao je i dolazak Darija Srne, poznatog hrvatskog nogometaša koji je na sajmu promovirao i potpisivao svoju autobiografiju.

Interliber su posjetili Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske sa suradnicima dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek, ministricom kulture i medija, prof. dr.sc. Radovanom Fuchsom, ministrom znanosti i obrazovanja i dr. sc. Davorom Božinovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova.

Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK organizirala je Premium program u sklopu kojeg su istaknuli dvije teme „Ukrajina u fokusu“ i „Srbija u fokusu“ s ciljem upoznavanja autora iz Ukrajine i Srbije.

Također su održane različite edukativne radionice, dodjele nagrada, kvizovi kao i glazbeni program u izvedbi Muzičke akademije kao i DJ Akademije. I ove godine organiziran je Knjigodar, akcija darivanja knjiga školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Odabrana je školska knjižnica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design