Zdravstveni turizam jedna od najbrže rastućih grana

In Konferencije / savjetovanja
Burilović

„S godišnjim rastom od 15 do 20 posto, zdravstveni turizam je jedna od najbrže rastućih turističkih grana na svijetu. Kako se često osvrćemo na boljku sezonalnosti, zdravstveni turizam je čak i jači izvan ljetne turističke sezone. Benefiti njegovoga razvoja su višestruki, od cjelogodišnjega poslovanja smještajnih objekata i zapošljavanja lokalnoga stanovništva, do razvoja kontinentalnih regija i gospodarstva,“ istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na konferenciji o zdravstvenom turizmu „Health Spot Croatia“, koja je okupila oko 200 sudionika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta s područja medicine, wellnessa i turizma.

„Ono na čemu moramo poraditi je rješenje vlasništva javnih ustanova kako bi bile interesantne investitorima. Također moramo uskladiti standarde s europskim ustanovama. Stjecanje međunarodnih certifikata ključno je za suradnju s internacionalnim osiguravajućim kućama koje će pridonijeti povećanju broja inozemnih pacijenata,“ naglasio je Burilović.

Ministar turizma Gari Cappelli je izjavio kako je zdravstveni turizam poluga budućega razvoja našega turističkog sektora. „Imamo priliku snažnije ga brendirati i pozicionirati se kao jedna od glavnih destinacija u toj branši. S obzirom na trendove i orijentaciju populacije prema zdravom životu, očekuje se da će zdravstveni turizam biti jedna od najvažnijih turističkih grana u budućnosti. Za nastavak razvoja potrebne su nam inovacije, rad na kvaliteti i povezivanje zdravstva s tradicionalnim turističkim elementima. Zdravstveni turisti su imućni gosti, s primanjima preko 3000 eura. Oni traže beskompromisnu kvalitetu, a stručnost osoblja im je najvažnija pri odabiru destinacija“, rekao je Capelli, uz napomenu da ove godine očekuje 7,5 milijuna eura investicija u segmentu zdravstvenog turizma.

„Neću pričati o svim komparativnim prednostima koje kao država imamo, već o onoj najvažnijoj, a to su ljudi . Mi u Hrvatskoj imamo ljude koji znaju, koji su se dokazali i u zemlji i u svijetu. To je naš najveći potencijal i na tom temelju možemo izgraditi vrlo kvalitetan zdravstveni turizam“, naglasio je ministar zdravstva Milan Kujundžić, dodavši kako će Vlada pratiti taj razvoj poticajnom regulativom.

„Ovaj sektor je jedan od pokretača globalnoga gospodarskog rasta, a sigurno je tako i Hrvatskoj. Ako želimo dodatni razvoj domaćega zdravstvenog turizma, moramo ostvariti bolju sinergiju turističkoga i zdravstvenoga sektora te osmisliti strategiju razvoja, kako u gradu Zagrebu, tako i na državnoj razini“, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba.

skupna

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pohvalio je našu metropolu kao jednu od vodećih turističkih destinacija gdje gosti troše 120 eura na dan u usporedbi s hrvatskim prosjekom koji iznosi 75 eura po danu. „Dizanje ljestvice u turizmu je naš zadatak za budućnost“, poručio je Bandić.

You may also read!

1-Ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

SURADNJA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I HPB-a: PROGRAM RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ZA BRANITELJE Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali su

Read More...
Europa Donna Hrvatska

Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16

Read More...
Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i ove je godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.