Žene u gospodarstvu moraju imati ključne uloge

In Konferencije / savjetovanja
zene

Održana konferencija Okreni ploču

„Žene kasne s ulaskom u poduzetništvo u odnosu na muškarce, a u poslovnom svijetu ih sprječavaju stari obrasci protiv kojih se moramo boriti. Neravnopravnost žena izravno djeluje na gospodarstvo, zbog toga je potrebno stvarati agilne poslovne timove u kojima žene moraju imati ključne uloge“, istaknula je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze na konferenciji o ženskom poduzetništvu Okreni ploču! u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i HGK Županijske komore Dubrovnik.

Sanja Putica, saborska zastupnica i potpredsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, izjavila je kako se žene moraju dvostruko dokazivati. „Naš je put znatno teži od onog muškaraca, ali ipak ne moramo biti muškarci nego moramo zadržati emociju i ulagati u našu solidarnost te međusobnim pomaganjem učiniti položaj žena u Hrvatskoj boljim“, naglasila je Putica.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković je izjavio da je ponosan na činjenicu da su većina njegovih suradnika žene, dodavši da Grad Dubrovnik potiče razvoj ženskog poduzetništva modelom dodjele bespovratnih potpora, čiji je iznos u 2018. godini iznosio 100.000 kuna, dok se u 2019. udvostručio.

Gordana Restović, predsjednica udruge Krug, pohvalila je suradnju Hrvatske gospodarske komore i Udruge Krug, koja je rezultirala ovom konferencijom, i naglasila da se uspjeh članica udruge Krug ne mjeri samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini.

Terezina Orlić, v.d. predsjednice HGK-Županijske komore Dubrovnik napomenula je da se ovom konferencijom otvaraju nove prilike za ulazak žena u poduzetništvo. „Prepreke za veći udio žena u poduzetništvu, ali i u ostalim sferama gospodarskog i društvenog života, ne leže samo u vanjskim razlozima, barijere su i u nama samima. Stoga, osim obrazovanja, žene moraju imati više samopouzdanja“, kazala je Orlić.

Na tri panela u sklopu konferencije razgovaralo se o temama specifičnim za žensko poduzetništvo, od pokretanja posla i cjeloživotnog učenja do savladavanja poslovnih i osobnih izazova.

You may also read!

horvat

Horvat: EU fondovi su akcelerator rasta

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak je u Krapinsko-zagorskoj županiji posjetio četiri tvrtke čiji proizvodi završavaju

Read More...
Cappelli

Cappelli: Godina bi mogla biti do tri posto bolja od lanjske

Špica turističke sezone mogla bi biti na razini prošlogodišnje, dok bi se do kraja godine turistički promet mogao povećati

Read More...
drvo

Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja 40 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.