„Zlata vrijedan“ – izbor najboljeg OPG-a za 2017. godinu

In Regionalni razvoj
opg

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i rukovoditelj Produkcijskoga odjela Zabava na Hrvatskoj radioteleviziji Mario Sedmak predstavili su danas, 6. travnja 2017. godine četvrti po redu izbor za najbolja poljoprivredna gospodarstva Zlata vrijedan 2017.

Dodjela nagrada održat će se 8. lipnja 2017. godine u Ivanić Gradu. Sve županije i grad Zagreb dostavili su svoje nominacije, a prema kriterijima, svaka županija ima mogućnost nominiranja 4 OPG-a sa svog područja te jednog mladog poljoprivrednika za nagradu „Mlada nada“.

Do sada je pristiglo preko 60 prijava OPG i više od 16 „Mladih nada“. Među prijavljenim OPG-ima pokrivena su sva područja proizvodnje od ratarstva, stočarstva, proizvodnje mlijeka, voćarstva, povrtlarstva, ekološke poljoprivrede i dr.

Projekt „Zlata vrijedan“ pokrenut je u 2014. Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koju je proglasio UN. Njime se želi promovirati poljoprivreda i proizvodnja hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati pozitivne priče o tome zašto su najuspješniji, kazao je ministar Tomislav Tolušić.

Nakon što su sve županije i grad Zagreb, poslali svoje nominacije, devetoročlan žirij će idući tjedan izabrati po jedan OPG iz svake županije i 3 „Mlade nade“. Potom će se priče o njima krenuti objavljivati svakodnevno (od ponedjeljka do subote) u Večernjem listu, te na HRT-u u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska.

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.