Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financije, najbolji je financijski direktor za 2017. godinu

In Karijere
1_Zoran_Stankovic_CFO_godine_i_komisija_za_dodjelu_nagrade

Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financije, proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj, na trećoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2018. – CFO budućnosti, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine.

Konferenciju, koja je u hotelu Esplanade okupila više od 100 osoba iz poslovnog svijeta, službeno je otvorio Neven Barbaroša, viceguverner Hrvatske narodne banke. Za njim su slijedili uvodni govori Dražena Tomića iz SAP-a te Vuka Vukovića, predstavnika Oraclum Intelligence Systemsa. Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP d.o.o.

“Iznimno sam počašćen nagradom za CFO-a godine koju doživljavam kao priznanje za ukupan rezultat koji smo ostvarili tijekom posljednjih 11 godina koliko sam dio tima Atlantic Grupe, te kao priznanje struke za posao koji je u tom periodu, a osobito u izazovnoj godini iza nas, napravio izvrstan Atlanticov financijski tim koji s ponosom vodim. U spomenutom desetljeću vremena Atlantic se utrostručio u prometu, imali smo niz akvizicija, dokapitalizacije, inicijalnu javnu ponudu, refinanciranja, restrukturiranja, izgradili smo kvalitetan i stabilan tim financijskih stručnjaka iz različitih područja, i nijedan dan nije prošao monotono, zbog čega se profesionalno osjećam iznimno sretnim. Lani smo, u vrlo teškom okruženju, uz odličan financijski rezultat prvi put objavili korekciju najavljene profitabilnosti i to na više. Godina je zaista, uključujući i rad u okviru koordinacije dobavljača Agrokora u složenom procesu pripreme nagodbe i pregovora o istoj, predstavljala dosadašnji profesionalni vrhunac koji, uz obavezu za još bolji rezultat u budućnosti, vrlo lijepo zaokružuje i današnja nagrada”, rekao je Zoran Stanković.

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula ulogu lidera i liderica financija u digitalnoj transformaciji i digitalizaciji financija, što je ujedno i glavna tema Konferencije CFO budućnosti. Tonžetić se ujedno osvrnula i na izazove koje pred funkciju financija postavlja ubrzani razvoj robotike i umjetne inteligencije te je istaknula „Razvoj umjetne inteligencije i automatizacija nisu samo izazov za organizacije, one ujedno predstavljaju i priliku. Naime, ako procesu digitalne transformacije pristupe na vrijeme i ako tehnološke inovacije ugrade u svoje poslovne procese steći će konkurentsku prednost. Ovaj proces ujedno će unijeti i promjene na tržištu rada, jer zahtjeva čitav jedan novi set znanja i vještina. Bit će zanimljivo promatrati biznise i njihov razvoj u nadolazećim razdobljima.“

Na konferenciji su održana dva predavanja i dvije panel diskusije. Najprije je Petr Kavalek, menadžer iz češkog ureda Deloittea održao predavanje o robotskoj automatizaciji procesa u financijama. U popodnevnim satima Ivana Turjak-Čebohin, direktorica u Deloitteovom Odjelu revizije, okupljenima je izložila osnove nefinancijskog izvještavanja. Prva panel diskusija bavila se primjenom robotike i umjetne inteligencije u financijama, a na njoj su diskutirali Petr Kavalek, Draženko Kopljar, član uprave Privredne banke Zagreb d.d., Luka Škacan, direktor razvoja poslovanja u Hrvatskoj pošti d.d., Davor Tremac, generalni direktor Ubera Croatia d.o.o. i Reinhard Schwarz, lider SAP-ove Platform Solutions grupe za srednju i istočnu Europu.

Sudionici drugog panela bavili su se utjecajem blockchain tehnologije na financijsko poslovanje, a svoje su stavove o ovoj temi razmijenili Tomislav Gračan, član uprave Zagrebačke burze, Vuk Vuković, predsjednik uprave i suosnivač Oraclum Intelligence Systemsa, Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina te Leo Mršić, direktor AlgebraLAB istraživačkog laboratorija i Prodekan za istraživanje i razvoj na Visokom Učilištu Algebra u Zagrebu. Oba panela je moderirao Domagoj Novokmet s N1 televizije.

U završnom dijelu Konferencije CFO budućnosti Tea Bažant, viša menadžerica u Deloitteovom odjelu revizije i Mario Tešanović, menadžer u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja dali su pregled Stavova financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi.

You may also read!

keks

Predstavljen KEKS Pay – jedinstvena aplikacija za besplatno slanje i primanje novaca

Erste banka u utorak je predstavila inovativnu mobilnu aplikaciju pod nazivom KEKS Pay, koja omogućava brzo i sigurno slanje

Read More...
Osječajnik

Osječajnik u Supercaffeu nezaobilazno mjesto zagrebačkog Adventa

Franck je na terasi zagrebačkog kafića Story Supercaffé uz božićnu čajanku predstavio još jednu atraktivnu lokaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa

Read More...
dm

Tisuće građana podržalo dm-ovu donaciju namijenjenu za istraživanje raka prostate

U utorak, 11. prosinca dm je predao donaciju od 64.700 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate. Donaciju

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.