ZSE: Poslovni rezultati kompanija mogli bi malo oživjeti trgovanje

In Financije i gospodarstvo
crobex

Na Zagrebačkoj će burzi i u srijedu u fokusu ulagača biti objava poslovnih rezultata kompanija, što bi moglo malo oživjeti trgovanje i dati nove smjernice investitorima.

Svih pet analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuje stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks jučer je porastao peti dan zaredom, za 0,04 posto, na 1.879 bodova, dok je Crobex10 oslabio za 0,20 posto, na 1.115 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,4 milijuna kuna, što je oko milijun kuna više nego prethodnog trgovinskog dana.

“Na domaćem tržištu redovni promet kreće se između 3 i 6 milijuna kuna dnevno, dok indeksi uglavnom stagniraju, što je uobičajen ritam trgovanja za ljetno razdoblje. I danas očekujem slična kretanja”, kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Pojedini analitičari u anketi Hine poručuju da bi danas i idućih dana trgovanje moglo malo oživjeti, s obzirom da će kompanije objavljivati poslovne rezultate za prvo polugodište.

“Sve je više vijesti koje nam pristižu iz Agrokora, pa se tako najavljuje uskoro i objava financijskih izvješća kompanija iz sastava tog koncerna. Neslužbeno mediji navode i da je lani zabilježen velik konsolidirani gubitak koncerna, iznad 10 milijardi kuna, no u to se ne možemo pouzdati sve do službene objave. Ne očekujem da će trgovanje dionicama kompanija iz sastava Agrokora, prije objave izvješća revizora, koje se najavljuje za rujan”, navodi Rinkovec.

U fokusu ulagača, pak, mogla bi biti dionica AD Plastika jer se od danas tom dionicom trguje bez prava na dividendu od 8,50 kuna.

A jučer je najveći promet, 1,5 milijuna kuna, ostvaren dionicom Valamar Rivijere, pri čemu joj je cijena ostala nepromijenjena, na 44 kune.

S prometom od oko 615 tisuća kuna slijedila je dionica HT-a, a cijena joj je porasla 0,06 posto, na 180 kuna.

Dionicom Atlantic grupe ostvaren je, pak, promet od oko 490 tisuća kuna, pri čemu je poskupila 0,27 posto, na 790 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najveći pad cijene, za 3,5 posto, zabilježila je dionica Dalekovoda.

S druge strane, najviše je 2,8 posto, porasla cijena dionice Ericssona Nikole Tesle, nakon što je ta kompanija izvijestila da je u prvih šest mjeseci ostvarila 37,4 milijuna kuna neto dobiti, što je 26,8 posto manje nego u istom razdoblju lani, uz prihode od prodaje od 709 milijuna kuna ili 2,9 posto manje. (H)

You may also read!

Cyber Week Tel Aviv

Hrvatske tvrtke na konferenciji o kibernetičkoj sigurnosti

Više od 500 milijardi eura štete na svjetskoj razini Digitalna ekonomija raste sedam puta brže od ostatka gospodarstva, a do

Read More...
Kurtalj

Novi podrumi za još bolja vina i „Šampeke“

Južne padine Plešivice idealne su za vinogorja na kojima se uzgajaju brojna kvalitetna vina, a mnogi vjeruju kako vinova

Read More...
1-Alen Kajmović i Darko Horvat

Stipendije od 2.800 kuna, dodatne pogodnosti i siguran posao budućim mesarima u Grupi Pivac

Mjesečna stipendija od 2.800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.