Zvonko Kolobara – novi direktor BAT Adria regije

In Karijere
Zvonko Kolobara

Zvonko Kolobara, dosadašnji član Uprave za maloprodaju novi je direktor Adria regije British American Tobacca. Novu dužnost Kolobara preuzeo je 1. siječnja.

Kolobara je na najvišim upravljačkim pozicijama velikih kompanija od 2006. godine. Menadžersku karijeru započeo je u Dukatu/Lactalisu, gdje je radio na raznim upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj i diljem šire regije. U sustav TDR-a došao je 2013. godine kao član Uprave za prodaju. Po preuzimanju TDR-a od strane BAT-a, Kolobara je podržao uspješan proces integracije TDR-ovih biznisa diljem regije u BAT-ov globalni sustav nakon čega je bio član Uprave zadužen za maloprodaju.

”BAT u ovoj regiji ima snažnu tržišnu poziciju, kvalitetne odnose sa svim ključnim dionicima i izvrstan tim. Naš fokus će u narednim godinama biti jačanje biznisa u svim segmentima i nastavak ulaganja u zaposlenike čiji je talent sve više prepoznat i na razini BAT grupe”, izjavio je Zvonko Kolobara.

Adria regija obuhvaća osam tržišta, uz Hrvatsku i Sloveniju, BiH Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. U sklopu nove organizacije BAT grupe, Adria postaje dio velike regije južna Europa (SEA) sa središtem u Italiji.

BAT je jedan od najvećih privatnih investitora i poslodavaca sa 1650 zaposlenih u Hrvatskoj. BAT uz proizvodnju i maloprodaju dodanu vrijednost domaćem gospodarstvu stvara i u segmentu poljoprivrede s obzirom da je najveći otkupljivač domaćeg duhana s mrežom od preko 500 koperanata u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

You may also read!

Erste fragment

„Kriza kao prilika“ – u tijeku natječaj za šesnaeste Erste fragmente

Jedinstveni natječaj za mlade umjetnice i umjetnike do 30 godina Erste fragmenti, otvoren je po šesnaesti put. Prijave se

Read More...
Rovinj-1

Istra želi postati top destinacija i za IT stručnjake

Istra je već odavno poznata kao vrhunska turistička destinacija, a tvrtke iz ICT sektora koje djeluju putem Strukovne grupe

Read More...
turizam

Poduzetnici Primorsko-goranske županije lani s dobiti od milijardu kuna

Poduzetnici Primorsko-goranske županije u prošloj su godini ostvarili konsolidiranu neto dobit u iznosu od milijardu kuna, što je povećanje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.