Udruga Gastronaut okuplja vlasnike hotela i restorana, vinare i turističke novinare iz cijele Hrvatske. Sastaju se na studijskim putovanjima kako bi vidjeli što i kako drugi rade u turizmu, posebice u ugostiteljstvu. Dan prije početka Međunarodnog festivala vina i hrane Vinocom sastali su se 21. 11. 2019. u Zagrebu gdje su najprije posjetili Centar za usavršavanje destilatera i barmena Nomco a nakon toga restoran bosanske kuhinje Sofra Green Gold.
Nimco je tvrtka člana Gastronuta Nikole Serdara koji od 1983. proizvodi jaka alkoholna pića koja izvozi u desetak zemalja a među njegovim zaštićenim robnim markama su: JULISCHKA, Dalmatino, Krauter-PELIN, Istra Bitter, PEPITO, 5 Corners GIN i vodka COBALT.
Sofra je ambijentalni restoran bosanske kuhinje koji već tri godine nosi titulu jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana. Gastronautima su se uz okuse Orijenta
sljubili i zvukovi sevdaha .
Predstavljena su sljedeća jela i vina:
Pripremio: Tomislav Radić
snimke: Gastronaut.hr