Nakon srebrne medalje na Decanteru, kvalitetna graševina Belje osvojila je srebro i na ocjenjivanju Mundus Vini.
Među brojnim ocjenjivanjima vina u svijetu teško je definirati koje ocjenjivanje je najvažnije. Je li to Decanter u Velikoj Britaniji, koja je desetljećima jedno od najvažnijih svjetskih vinskih tržišta ili ocjenjivanje Mundus Vini u Njemačkoj koje je povezano s Proweinom, najznačajnijim svjetskim vinskim sajmom?
Mundus Vini je Belju donio 3 medalje, od ukupno 5 koliko su ih osvojila sva hrvatska vina na ocjenjivanju.
Osim srebrne medalje za kvalitetnu graševinu, graševina GOLDBERG 2016., premium linije Vina Belje osvojila je zlatnu medalju za kvalitetu. O veličini i važnosti ovogodišnjeg ocjenjivanja Mundus Vini, najbolje govori podatak da je na ocjenjivanje bilo prijavljeno 6.770 uzoraka vina iz 150 vinskih regija diljem svijeta.
Suzana Zovko, glavna enologinja Vina Belje, koja je zajedno sa svojim timom kreirala sva nagrađena vina naglasila je „Najviše nas veseli kad dobijemo velike nagrade za naše butelje koje su lako dostupne na tržištu. To je veličina naše vinarije, kvaliteta koju dajemo potrošačima u našoj select liniji kvalitetnih vina. Na tim vinima najviše radimo, jer želimo potrošačima dati vrijednost za novac, svaki puta kada kupe naše vino. Imamo sjajne vinograde, graševina je apsolutno naša sorta i veliki je zadatak predstaviti graševinu u najboljem izdanju. Ponosni smo i na naše špice kvalitete, vrhunsku i Goldberg graševinu, vina koja bih uvijek preporučila za svečane i posebne prilike, ali naša kvalitetna graševina je svježe, harmonično vino, za mlade obožavatelje vina i za one iskusne, za svakodnevni ručak i čašu vina s obitelji i prijateljima.“
Graševina s nagradom Mundus vini priprema se za izlazak na tržište, a po prvi puta na tržište će biti lansirana i ograničena količina graševine berbe 2016. s medaljom Decantera pa će potrošači moći odabrati, kušati i usporediti dvije slične, a opet posebne i jedinstvene graševine visoke kvalitete koje su idealne za vinske karte hrvatskih restorana, posebno u nadolazećoj turističkoj sezoni.