HOTEL&GASTROTEH – središnji gastro događaj

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu tradicionalno se održava HOTEL&GASTROTEH, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.

Središnji gastro događaj održat će se od 22. do 26. veljače 2017. na Zagrebačkom velesajmu, u istom terminu sa Zagrebačkim sajmom nautike. „Sljubljivanjem“ sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude. Revitalizirali smo, nakon dugo godina izostanka i Vinovitu – nacionalnu izložbu vina. Naime, sajam HOTEL&GASTROTEH, pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz tzv. Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara, uz brojne prezentacije i degustacije.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki iz HoReCa sektora, na sajmu HOTEL&GASTROTEH svoje sudjelovanje potvrdili su i brojni izlagači iz: Belgija, Bugarska, Češke, Francuska, Njemačke, Italije, Slovenija, Srbija, Luksemburga, Mađarske i Hrvatske. Većina izlagača pripremila je prezentaciju svoje izložene opreme.

Brojna publika koja posjećuje HOTEL&GASTROTEH ne čini ga samo poslovnim sajmom nego i događajem namijenjen širokoj publici.

Izložbeni dio sajmova kao i svake godine prati bogat prateći program.

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb prezentirat će znanja i vještina učenika: kuhari, slastičari, posluživanje gostiju te radionice: prigodno serviranje stola, posluživanje gostiju, barmenski show,…

I ove godine za vas će spravljati jela najbolji hrvatski kuhari. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.

ZDRAWI KUTAK
Priprema i degustacije: smoothija, hladno cijeđenih sokova, biljnih mlijeka, prirodne kozmetike, sirove torte, bezglutenskih slastica

PIVNICA ZLATNI MEDO
Promocija i degustacije vrhunskog piva i gastro specijaliteta

KLASTER HRVATSKI OTOČNI PROIZVODI
Prezentacije i degustacije autohtonih proizvoda: eko hrana, vino, rakija, pršut, sir, med, kolači i ostale delicije.

Najnovije tehnologije, trendove i proizvode predstavljaju:

Nacionalna udruga uzgajivača mliječnih ovaca u Bugarskoj (NARMOB) predstavlja trogodišnju informativnu i promotivnu kampanju vezanu uz europski sektor ovčarstva – “Ovčje meso i sir iz EU. Iskušajte kvalitetu, okusite razliku! ”

Kampanja ima za cilj povećanje svijesti o kvaliteti i održivoj proizvodnji ovčjeg mesa i sira u EU te važnosti ovčarstva u ruralnom okolišu EU kako bi se povećala potrošnja ovčjih proizvoda u ciljnim skupinama.

Hrvatski OPG-ovi nudit će svoje eko proizvode, stoga ne propustite priliku napuniti svoje smočnice vrhunskim, organskim proizvodima po atraktivnim sajamskim cijenama.

Exit mobile version