HPK poziva poljoprivrednike na izbore za komorska tijela

In Regionalni razvoj
poljoprivreda

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) počinje s izbornim procesom za predsjednika i tijela komore te poziva poljoprivrednike da se uključe i izaberu svoje predstavnike.

Zainteresirani poljoprivrednici, kako navode iz Komore, sukladno Zakonu o HPK mogu sudjelovati u izborima, birati ili biti birani. Glasanje za kandidate u Skupštini provodit će se elektronski od 20. do 28. veljače putem elektroničkog listića, a birat će se maksimalno 71 član skupštine iz svih županija i Grada Zagreba.

HPK poziva sve poljoprivredne proizvođače, koji su po Zakonu o HPK, članovi tog udruženja, da se uključe u izborni proces i biraju svoje predstavnike kako bi imali reprezentativnost, te u idućem sazivu skupštine i svih tijela HPK, utjecali na buduće procese koji ih čekaju kroz novu Zajedničku poljoprivrednu politiku EU.

Pravo glasa imaju OPG-i upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te svi evidentirani dobrovoljni članovi, odnosno oni koji su potpisali izjavu o pristupanju HPK i platili članarinu.

Za sudjelovanje u izborima (glasanje) neophodno je imati e-mail adresu koja pripada određenom MIBPG-u ili OIB-u (za fizičke osobe, koji ne posjeduju MIBPG). Glasanje će se provoditi online po principu “Jedan MIBPG/OIB – jedan email – jedan glas”, navode iz Komore.

Prijava kandidatura za delegate u Skupštini će se provoditi od 18. do 31. siječnja do 23.59 sati. Glasanje za kandidate u Skupštini provodit će se putem linka koji će poljoprivrednici primiti na svoje mail adrese od 20. do 28. veljače putem elektroničkog listića. Prijava kandidatura za predsjednika Komore trajat će od 1. do 9.ožujka.

Prvi online izbori

Po prvu puta bit će to online izbori, putem platforme koja koristi napredno softversko rješenje za provedbu različitih glasovanja. Platforma je sigurna, transparentna, ekonomična i ekološki prihvatljiva te vrlo jednostavna za korištenje, kažu u HPK-u.

Svaki član HPK putem svoje mail adrese ima mogućnost glasovati za svoje kandidate. Nakon što istekne vrijeme za glasovanje, platforma će biti zaključana te će se rezultati vidjeti u kratkom roku.

Glasački listići su elektronski i brojanje istih odvija se automatski u sustavu. “Raduje nas što smo prva komora koja će u Hrvatskoj na ovaj način provesti izbore te što dokazujemo našu spremnost prema digitalizacije poljoprivrede i kroz ovaj vidi procedura”, izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design