Na IEDC-Poslovnoj školi Bled predstavili utjecaj umjetne inteligencije na poslove, profesije i vođenje

In Konferencije / savjetovanja
bled

“Rast tehnologije je eksponencijalan i bez ograničenja, uvijek postoje nove mogućnosti za još brži razvoj. Zato predviđamo smanjenje današnjih profesija, koje će postati drugačije u dobi Interneta. Nećemo trebati niti želimo da liječnici, učitelji, arhitekti, odvjetnici, porezni savjetnici, svećenici, konzultanti i mnogi drugi rade na isti način kao u 20. stoljeću. Umjetna inteligencija nastavit će ometati naše živote i posao koji radimo. Ali tehnološki uređaji ne mogu zamijeniti ljudski rad”, rekao je glavni govornik dr. Daniel Susskind sa Sveučilišta u Oxfordu.

Središnja tema ovogodišnjeg foruma bila je umjetna inteligencija i vođenje. Glavni govornici prikazali su aktualne trendove i izazove s kojima se suočavaju tvrtke i njihovi vođe. Unatoč činjenici da umjetna inteligencija već komunicira s ljudima, u budućnosti će komunikacija biti još sofisticiranija. Ako tvrtke žele preživjeti, morat će se prilagoditi tehnološkom razvoju i uvesti odgovarajuća poboljšanja ili promjene. Sudionici foruma utvrdili su da je najveća promjena potrebna u razmišljanju. Ljudi se trebaju usredotočiti na problem koji pokušavamo riješiti. Na taj način, umjetna inteligencija može nam pomoći. Ne rješava moralno pitanje da li nam je potrebna automatizacija svega.

“U 21. stoljeću mnogi će stručnjaci biti zamijenjeni sa sve kompetentnijim sustavima. Pojavljuju se novi profili stručnjaka. Voditelji će se suočiti s novim izazovima, naime kako obrazovati nove generacije i kako ponovno obučavati starije ljude. Također će biti važno kako voditi brzo promjenjive, globalno integrirane, decentralizirane organizacije, uzimajući u obzir etičke izazove koje donosi doba umjetne inteligencije”, rekla je dr. Danica Purg, direktor i dekan IEDC-Poslovne škole Bled.

Promjene koje donosi umjetna inteligencija u vođenju i poslovanju razmatrali su stručnjaci za vodstvo prof. Pierre Casse i prof. Paul Claudel. Praktično iskustva predstavili su Frank Barz iz tvrtke T-Systems Multimedia Solutions GmbH (Deutsche Telekom) i Nicholas Zhang iz Huawei iz Kine.

Ovogodišnji forum bio je vrlo interaktivan. Stvorio je dobru priliku za goste da usporede svoje stavove i razmišljanja o daljnjem razvoju umjetne inteligencije i potrebi uključivanja vlade u potporu ovom razvoju.

Forumu je prisustvovalo preko 120 vrhunskih poslovnih rukovoditelja i vladinih predstavnika iz 20 zemalja.

You may also read!

dalmatia

U Segetu Donjem otvoren prvi Dalmatia Boat Show

U Marini Baotić​ u Segetu Donjem, nedaleko Trogira u četvrtak je otvoren prvi ​međunarodni sajam nautike Dalmatia Boat Show,

Read More...
Valamar

Valamar i SeekandHit osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj

Valamar i agencija za digitalni marketing SeekandHit osvojili su nagradu za najbolju digitalnu kampanju, Best in Show, na dodjeli

Read More...
JANAF

Konferencija Janafa: Uložit će se 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike

Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design