Obvezujući zakon o psihosocijalnim rizicima na radu

In Zdravlje
Obvezujući zakon o psihosocijalnim rizicima na radu

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) savjetodavno je tijelo EU-a koje čine predstavnici organizacija radnika i poslodavaca te drugih interesnih skupina iz zemalja članica EU. EGSO dostavlja mišljenja o europskim pitanjima Europskoj komisiji, Vijeću EU-a i Europskom parlamentu te tako djeluje kao most između institucija EU-a, koje donose odluke, i građana EU-a.

Njegove su tri ključne zadaće:osigurati da se politika i pravo EU-a prilagode gospodarskim i socijalnim uvjetima, traženjem konsenzusa u cilju ispunjenja zajedničkog interesa;zatim,promicati participativnost u EU-u dajući glas organizacijama radnika i poslodavaca i drugim interesnim skupinama te osiguravajući dijalog s njima, te promicati vrijednosti europske integracije te jačati ulogu participativne demokracije i organizacija civilnog društva.

Jedna od aktalnih inicijativa EGSO je poziv Europskoj komisiji na usvajanje obvezujućeg zakona za sprječavanje psihosocijalnih rizika na radnom mjestu. Sve je više dokaza koji ukazuju na činjenicu da prekarni rad značajno utječe na mentalno zdravlje radnika.

EGSO je predstavio je 27. travnja svoje mišljenje „Prekarni rad i mentalno zdravlje“ tijekom rasprave sa španjolskim državnim tajnikom za rad i socijalnu ekonomiju Joaquínom Pérezom Reyom.

Izvjestitelj za ovu temu José Antonio Moreno Díaz, ponovio je kako postoje jasni dokazi da nesigurni poslovi povećavaju šanse za pogoršanje mentalnog zdravlja radnika, što ga čini problemom javnog zdravlja. Prekarni rad , koji obuhvaća aspekte kao što su nesigurnost posla, izrabljivački privremeni ugovori, dugo radno vrijeme i nemogućnost planiranja radnog vremena, krši temeljna prava radnika, mora se iskorijeniti uz borbu protiv njega u svim njegovim oblicima. Zbog toga je EGSO pozvao na donošenje obvezujućeg zakonodavstva na razini EU-a, kao i na razvoj i modernizaciju Direktive o sigurnosti i zdravlju na radu (89/391/EEZ). „Moramo imati kvalitetno radno okruženje koje ne dovodi do fizičke i psihičke patnje. Trebamo posebnu direktivu EU-a o psihosocijalnim rizicima“, istaknuo je Moreno Díaz.

Španjolski državni tajnik Pérez Rey iskoristio je priliku da predstavi prioritete budućeg španjolskog predsjedanja Vijećem EU-a koji će se usmjeriti na smanjenje socijalne nejednakosti u EU-u i demokratiziranje tržišta rada. EGSO je predan suradnji s budućim španjolskim predsjedanjem Vijećem EU o onim pitanjima koja su ključna za izgradnju društvenije Europe. Predsjednik EGSO-a Oliver Röpke naglasio je: “Ovaj je Odbor predan doprinosu napretku socijalne agende EU-a i izgradnji održive i konkurentne Europe prikladne za 21. stoljeće. To, između ostalog, znači pristojne uvjete na tržištu rada, potporu uključivanju radnika i borbu protiv nesigurnog rada. Pozdravljam priliku za raspravu o tako aktualnim temama koje će biti na vrhu dnevnog reda EGSO-a u ovom novom mandatu. Vrlo sam optimističan da će se naša mišljenja koristiti tijekom španjolskog predsjedanja Vijećem EU“.

EGSO je također usvojio mišljenje o osiguravanju demokracije na poslu putem punog sudjelovanja radnika i socijalnih partnera. EGSO je naglasio važnost demokratiziranja radnih mjesta, bez obzira na njihovu veličinu ili vlasnika, osiguravanjem da radnici imaju pravo glasa pri donošenju odluka.

Još jedna važna teme bila je u fokusu interesa, pa je EGSO usvojio i mišljenje o razvoju kompetencija i vještina u kontekstu zelene i digitalne tranzicije koje je uputio švedskom predsjedanju Vijećem EU.

Digitalna tranzicija transformira tržište rada, ostavljajući mnoge radnike u potrebi za ažuriranjem svojih vještina kako bi ostali zapošljivi u budućnosti. Automatizacija poslova već stvara veliki digitalni jaz, smanjujući broj srednje kvalificiranih i srednje plaćenih poslova i povećavajući broj poslova na dva kraja spektra: niskokvalificirani, slabo plaćeni poslovi na jednom kraju i visoko- kvalificirani, dobro plaćeni poslovi s druge strane. U Europi demografski pad smanjuje radno sposobno stanovništvo i dovodi do manjka radne snage u svim sektorima. Obuka je ključna za pomoć poduzećima i radnicima da se nose s digitalnom tranzicijom i za sprječavanje nejednakosti na tržištu rada koje bi tranzicija mogla stvoriti. Interna obuka koju tvrtke pružaju svojim radnicima kako bi im pomogla u svladavanju potrebnih vještina od posebne je važnosti.

EGSO ističe potrebu da programiranje digitalnih vještina bude više usmjereno na osposobljavanje starijih osoba i drugih skupina u nepovoljnom položaju; vjeruje da pravedan prijelaz uključuje osiguravanje pristupa svima prilikama za poboljšanje osnovnih digitalnih vještina povezanih sa svakodnevnim zadacima, kao i za razumijevanje pitanja kao što su sigurnost podataka, zaštita osobnih podataka, privatnost na internetu i opasnosti od dezinformacija; poziva na to da nadležna tijela priznaju i certificiraju osposobljavanje o digitalnim vještinama i kompetencijama.

Nadalje, EGSO poziva da akcijski plan EU-a za digitalno obrazovanje 2021. – 2027. uključi učinkovite strategije za poboljšanje osposobljavanja i prilagodbu vještina zaposlenih i nezaposlenih radnika u svim sektorima, bez obzira na veličinu poduzeća, uz uključivanje socijalnih partnera; predlaže uključivanje održivog razvoja u politike i programe obrazovanja i osposobljavanja.
I na kraju, EGSO poziva na ulaganje napora za promicanje i olakšavanje prilagodbe postojećih programa učenja kako bi uključili vještine potrebne za dualnu digitalnu i zelenu tranziciju te za osposobljavanje nastavnog osoblja o tim temama.

Vitomir Begović

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design