to je zajedničko Podravkinim proizvodima bolognese umaku, jadranskim sardinama u biljnom ulju i smeđem grahu?
Iako dolaze iz različitih kategorija (gotova jela, riba i povrće), svi se pakiraju u metalnu ambalažu, odnosno limenku.
Zašto je to poželjno? Nekoliko je jednostavnih razloga:
Hrana koja brine o vama
Vodeći se ranije postavljenim ciljevima kroz implementaciju Strategije održivog poslovanja te njoj pripadajuće Nutritivne strategije, Podravka nastavlja s aktivnom brigom o svojim potrošačima. Neki od najpopularnijih Podravkinih proizvoda, uključujući i već spomenute bolognese umak, jadranske sardine u biljnom ulju i smeđi grah, zapakirani su u metalnu ambalažu, često nazivanu limenkom ili konzervom. Podravka je stoga odlučila predstaviti sve njene dobre strane, odnosno, prikazati zašto je limenka vrsta ambalaže koja se idealno uklapa u navedene strategije.
Pozitivni atributi limenke mogu se prikazati kroz tri ključne poruke:
Posebno se ovdje ističe treća točka. Limenka čuva hranu bez dodatka konzervansa, što je omogućuje termička obrada na visokim temperaturama. Na taj je način osiguran dug rok trajanja proizvoda, bez promjene nutritivnih vrijednosti.
Ukorak s globalnim trendovima
Jedan od glavnih ciljeva Strategije održivog poslovanja Grupe Podravka do 2030. jest i nastojanje da 100% ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno za sve prehrambene proizvode.
Globalni trendovi pokazuju da smo na dobrome putu. Tržište konzervirane hrane bilježi rast, a kao glavni benefiti navode se duži rok trajanja i laka dostupnost. Također, predviđanja ukazuju kako će promjene u načinu života, prošireni distribucijski kanali i rastuća potražnja za gotovim prehrambenim proizvodima dodatno proširiti korištenje ove vrste ambalaže.*
Podravka je oduvijek bila predvodnik u kreiranju prehrambenih trendova. Želimo da hrana koju jedemo bude praktična i brza za pripremu, ali i ukusna te da svojim hranjivim sastojcima bude zdraviji izbor i prati naš užurbani tempo. Svojim potrošačima želimo osigurati hranu koja brine o svemu tome, ali i zadržati prepoznatljiv okus kojem se svi uvijek rado vraćaju.