Vinkovci i vojvođanski Vrdnik u zajedničkom gastroturističkom projektu

In HoReCa
Vinkovci

U Vinkovcima je u četvrtak započela provedba hrvatsko-srbijanskog projekta „Pannonia Gourmet“ kojemu je cilj razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam stvaranjem zajedničkog brenda „Eat Pannonia“ kroz osnutak dvaju gastronomskih centara, u Vinkovcima i vojvođanskom Vrdniku.

Projektom čija bi provedba trebala trajati dvije godine planirano je osnivanje Gourmet akademije na Šokačkom stanu – PIK-ovom stanu pokraj Vinkovaca i u Vrdniku, u srijemskoj općini Irig u Vojvodini.

Po riječima Marine Hodak Domaćinović iz vinkovačke Agencije za razvoj i investicije, vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura, a sufinacira se sa 65 posto iz IPA II programa.

“U sklopu projekta u cijelosti će se urediti PIK-ov stan koji ćemo obnoviti i opremiti i modernom kuhinjom te ga staviti u funkciji Gourmet akademije”, kazala je Hodak Domaćinović.

U Vinkovcima i Vrdniku provodit će se edukacije vezane uz gourmet turizam i to obrazovanjem mladih kuhara. U planu je i izrada gastronomskih karata prekograničnog područja s ciljem poticanja turističke ponude.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako je cilj propagirati i sačuvati od zaborava lokalnu kuhinju i jela, podučavajući mlade u njihovoj pripravi.

“Projekt ćemo nadograditi i povezati s drugim sadržajima kao što je poučno-edukacijska staza u Park šumi Kanovci koja prolazi pored PIK-ovog stana”, kazao je Bosančić, ocijenivši projekt ključnim za razvoj turizma u Vinkovcima.

Prijavitelj projekta je Educons Univerzitet iz Sremske Kamenice (Vojvodina), a partneri na projektu Grad Vinkovci, VIA d.o.o. i Turistička zajednica općine Irig.

Po riječima Vladice Vojinović iz Educons Univerziteta, tijekom projekta prikupit će se autentični recepti, sačuvati ih i širiti kroz centre u Vrdniku i Vinkovcima te ih dodatno promovirati.

“Ideja nam je potaknuti razvoj turističke ponude. Dio aktivnosti će biti i analiza prekograničnog područja u oblasti gastro turizma te mapiranje lokalnih ključnih nositelja turističkog razvoja”, kazala je Vojinović. (H)

You may also read!

wall-str

Wall Street porastao, europske burze skliznule s rekordnih razina

Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija, dok

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 65 dolara

Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima blizu 65 dolara, uz signale vodećih proizvođača da bi

Read More...
poljoprivreda

Jesenska sjetva očekuje se na 240 tisuća hektara, rastu sjetvene površine

Očekuje se da će jesenska sjetve ove godine biti obavljena na oko 240 tisuća hektara pri čemu rastu sjetvene

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design