MAGROS 2023 – Početna

MAGROS-web-2023-veliki-banner-4

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 35. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2023.

s temom

Trgovina u uvjetima jedinstvenog tržišta

 

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Konferenciju organiziraju poslovni časopis Suvremena trgovina, Hrvatska gospodarska komora, Međunarodna trgovačka komora (International Chamber of Commerce ICC) Hrvatska, Hrvatska obrtnička komora i Savez udruga malih trgovaca

25. i 26. listopada 2023. u hotelu Academia u Zagrebu, ulica Ivana Tkalčića 88

 

Teme konferencije:

AI u maloprodaji je korištenje umjetne inteligencije za generiranje prediktivnih uvida i poboljšanje donošenja odluka. AI tehnologija može pomoći trgovcima u donošenju pametnijih odluka o potražnji kupaca, upravljanju zalihama, plasmanu proizvoda, cijenama i korisničkoj službi. AI tehnologija pomaže tvrtkama da povećaju prodaju boljim predviđanjem što kupci trebaju kada trebaju i koliko određenog proizvoda treba imati na zalihama.

Maloprodavači i veletrgovci pokazali su u uvjetima postpandemijskog razdoblja izrazitu fleksibilnost, što mogu zahvaliti korištenju digitalizacije, metaverznih postavki i prihvaćanju da  pojmovi kao održivost, kvaliteta i zdravlje dolaze u prvi plan. Promjene u maloprodaji postaju nužnost, pa to znači i prilagođavanje pojedinih formata, gdje kvartovske prodavaonice opet dobivaju svoje mjesto i gdje su  vidljiva nastojanja većih gradova da ponovno ožive trgovačku djelatnost u središtu, a ne samo na periferiji.

E-trgovina također uzima sve više maha, što potoče trgovce na drukčiji odnos prema potrošačima i proširenju usluga istima. Tvrtke su  proaktivne u postavljanju jasnih ciljeva kako bi postale ugljično neutralne, te u prijelazu na održivi promet ostvarivale povećanu energetsku učinkovitost.

Turističke su usluge važan čimbenik na jedinstvenom EU tržištu i u mnogočemu imaju utjecaj na trgovačku bilancu u svijetlu Schengena i EURA, a u uskoj su vezi i s proizvođačima raznih roba, poglavito prehrambenih proizvoda. Također će biti riječi o tome što za hrvatski turizam znači skori ulazak u OECD.

Partneri:

Organizacija skupa zamišljena je uz prisustvovanje i aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija odgovornih za ova područja: Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Saveza udruga malih trgovaca, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatskih izvoznika, Sindikata trgovine Hrvatske, Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i Zaklade Konrad Adenauer uz organizacijsku podršku Instituta za poslovnu izvrsnost.

Sudionici konferencije bit će tvrtke i obrti, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja.

 

Teme i podteme:
• Konvencionalna maloprodaja pred novim izazovima
• Kako se uvođenje eura odrazilo na maloprodaju i ponašanje kupaca
• Kako Umjetna inteligencija oblikuje budućnost maloprodaje
• Novi Zakon o trgovini i njegove implikacije
• Proizvodi s oznakama Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta kao brend/proizvod malih trgovaca
• Turizam u Hrvatskoj – izazovi i prilike
• OECD, ESG i mnoge druge …

Paneli:
• Vanjska trgovina i međunarodno poslovanje
• Budućnost trgovine
• Položaj malih trgovaca u svijetu
• Aktualni izazovi i mogućnosti za trgovce obrtnike

Radionice i druženja …

 

 

PRIJAVITE SE ODMAH! Ulaz je slobodan. 

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design