GED 2024 – Početna

GED-2024-2

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na desetu po redu Konferenciju o sajmovanju u okviru Svjetskog dana sajmova – GLOBAL EXHIBITIONS DAY.

Konferenciju organiziraju poslovni časopis Suvremena trgovina, Zagrebački velesajam i Hrvatska gospodarska komora,

5. lipnja 2024.
na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu,
Avenija Dubrovnik 15
s početkom u 11 sati

Suvremena trgovina nastoji pojačano reafirmirati ideju sajmovanja i ozbiljno izmijenjenu ulogu sajmova u suvremenom gospodarstvu. To se odnosi na potragu za novim tržištima, novim potrošačima, ali i na novi odnos prema izlagačima i posjetiteljima sajmova. Global Exhibitions Day jedan je od pogodnih instrumenata u tom pogledu, pa toga dana oživljavamo različitim aktivnostima potrebnu vezu između gospodarstva i sajmova u funkciji kvalitetnog regionalnog razvoja. Naime, sajmove doživljavamo, prije svega, kao pogodan alat i instrument okupljanja privrednika i uspostavljanja širine gospodarskih veza, pa su naše aktivnosti okrenute prema stvaranju preduvjeta za širu podršku ubrzanom regionalnom razvoju s naglaskom na povezivanje proizvodnje i tržišta.

Na 10. Konferenciji o sajmovanju, kroz stručna izlaganja i raspravu razmotrit će se niz tema koje su značajne za taj gospodarski sektor. Kroz glavnu temu konferencije Sajmovi kao centar poslovne izvrsnosti ove će se godine raspravljati o:

  • Sajmovima kao centralnim mjestima poslovnih susreta;
  • Zagrebu kao centru sajamske industrije;
  • Sajmovima kao nezaobilaznom dijelu marketing miksa;
  • Kongresnim centrima u sklopu sajmova;
  • Razvoju popratnih aktivnosti sajmova;
  • Poslovnom turizmu kroz razvoj sajamskih gradova;
  • Razvoju gradova i regija putem sajamske industrije;
  • Digitalizacija kao alatu u privlačenju izlagača i posjetitelja;
  • Izazovima utjecaja digitalnog razvoja;
  • Gospodarskim pritiscima i ekološkim potrebama.

Tema će biti i značaj sajmova za male proizvođače i njihovo poslovanje.

Partneri
Organizacijski skup zamišljen je uz prisustvovanje i aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija odgovornih za ova područja: Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, HBOR-a i HAMAG Bicro-a, te Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Sudionici Konferencije bit će direktori sajmova iz regija, tvrtki i obrta, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (sveučilišta, ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Predviđena su i tri tematska panela.

S obzirom na zanimljivost teme i važnost problematike, značajan dio vremena predviđenog programom, rezerviran je za raspravu, tijekom koje će sudionici moći iznijeti svoja mišljenja i stavove.

PRIJAVITE SE ODMAH! Ulaz je slobodan.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design