Podravkine krem juhe od sada u ambalaži manjih dimenzija, količina proizvoda ostaje ista

In Ekologija
juhe

Smanjenje dimenzije ambalaže Podravka krem juha samo je jedan od projekata na kojim Podravka radi kako bi smanjila količinu otpada od ambalaže i povećala pozitivan utjecaj na okoliš.

Podravka je smanjila količinu ambalaže u koju pakira Podravka krem juhe, a pritom sadržaj vrećice, odnosno gramatura proizvoda ostaje ista. Dakle, potrošači će i dalje uživati u jednakom broju tanjura Podravka krem juha kao i do sada. To je samo jedan od projekata kojim Podravka smanjuje udio i masu ambalažnih materijala kako bi, u skladu sa Strategijom održivog poslovanja, povećala pozitivan utjecaj na okoliš.

Konkretno, nova vrećica u kojoj su pakirane juhe od sada će biti 11 posto manja, što znači da će biti i 11 posto manje otpada, odnosno godišnje će se potrošiti 2,19 tona plastične folije manje. Osim toga, aktivno se radi na ispitivanju i testiranju reciklabilnih materijala i za ostale proizvode.

U sljedećem razdoblju Podravka će smanjiti korištenje tiskarskih boja i lakova na svim ambalažnim materijalima koje koristi te prilagoditi dizajn ambalaže cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju. Također, planira se i prelazak na papir umjesto plastike gdje god je to moguće, smanjenje mase svih ambalažnih materijala, uvođenje plastičnih materijala s udjelom reciklirane plastike te prelazak s kompozitnih, koje uglavnom nije moguće reciklirati na mono materijale koje će biti moguće u potpunosti reciklirati.

Podravka aktivno radi na ostvarenju ciljeva zadanih Strategijom održivog poslovanja Podravke do 2030. Kao jedan od glavnih stupova strategije zadana je briga i osiguravanje čistog okoliša, a kao jedan od glavnih ciljeva nastojanje da do 2030. godine 100% ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno za sve prehrambene proizvode.

You may also read!

maja-radisic-zuvanic

Digitalizacija poslovanja: U izdavanju računa papir još uvijek dominira

Zakonodavstvo sada sve više potiče, čak i uvjetuje poslovnim subjektima obvezu izdavanja e-računa. Međutim, ostaje izazov kako uspješno prevladati

Read More...
Potpisan Sporazum između HOK-a, HOO-a i Obrtničkog učilišta

Potpisan Sporazum između HOK-a, HOO-a i Obrtničkog učilišta: Ciljevi obrtništvo poslije sportske karijere i sportaši kao njegovi ambasadori

U ime partnera sporazum o suradnji potpisali su u Kući hrvatskih obrtnika predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dalibor Kratohvil,

Read More...
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan 7. susret znanosti i gospodarstva: „Razvoj karijere kroz cjeloživotno učenje“

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan 7. susret znanosti i gospodarstva: „Razvoj karijere kroz cjeloživotno učenje“

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) uspješno je održan 7. susret znanosti i gospodarstva

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design