Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače

In Iz zemlje
Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače

Istarski Momjan ove subote bio je središte drugog Sweet Wine&Walka, ”slatke” šetnje koja je i ove godine okupila veliki broj zaljubljenika u prirodu, vrhunsko istarsko vino i slasne delicije. U organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre ovaj jedinstven događaj ponudio je za više od 300 sudionika prekrasan spoj uživanja u aktivnom životu i kušanju najboljih gurmanskih delicija istarskog područja.

Šetnja je, počela kod Sv. Maura, a šetači su redom mogli uživati u vinskom podrumu obitelji Sinković, vinarijama Kabola, Kozlović, Prelac, punktu Brajko u slikovitom srednjovjekovnom dvorcu uz zvuke srednjovjekovne glazbe, te kušaonici meda OPG Valenta. Uživati su mogli i u autentičnim istarskim delicijama među kojima su se nudili mladi sir, orah i med, tradicionalni istarski naresci, pljukanci s gljivama i travama iz Vale te mnoštvo drugih slanih i slatkih delikatesa, a sve su obogatila vrhunska vina.

S obzirom da je u ovoj šetnji, kako joj i samo ime govori, naglasak na ”slatkom”, ”zvijezda” ove šetnje bio je Muškat momjanski, a u bogatoj ponudi pet lokalnih vinarija našlo se za svakoga ponešto. Subotnji dan nije mogao proći bez pjesme i plesa, pa su se tako nakon ispunjenog dana svi sudionici zabavili na završnoj fešti kod vinskog podruma Sinković.

Drugi Sweet Wine&Walk ispunio je sva očekivanja šetača koji su u Momjan stigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz susjedne Slovenije i Italije te Austrije no čak i iz Velike Britanije, i mnogi od njih već su najavili svoj dolazak i na sljedeće izdanje.

Nakon uspješnih organizacija Istria Wine&Walka, koji ove godine slavi svoje peto izdanje i po uzoru na koji je i nastala ova manifestacija, i ova ”slatka” inačica, s obzirom na oduševljenje koje je izazvala u svoja prva dva izdanja, sigurno će vrlo brzo prerasti u tradicionalno okupljanje eno-gastro entuzijasta koji osim u dobrom jelu i piću jednako žele uživati i u svim prirodnim ljepotama Istre.

You may also read!

Tonći Glavina

Hotelski sektor ulazi u sljedeću sezonu s optimizmom, a za jačanje konkurentnosti ključno je potaknuti veća ulaganja u nove kapacitete koja osiguravaju veću dodanu vrijednost i održivost hrvatskog turizma

Hotelski sektor izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatima ove turističke godine i visokom popunjenošću te optimistično gleda na sljedeću sezonu,

Read More...
Od izvora do mora 2024_Ranko Šuvar CROPIX_3

Obilježen završetak ovogodišnjeg izdanja projekta ‘Od izvora do mora’

Simboličnom sadnjom na lokaciji Turističko-edukativni centar Novo Čiče u Velikoj Gorici, obilježen je završetak ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora

Read More...
Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51posto privatnog sektora

Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51 posto privatnog sektora

U Hrvatskoj samo oko 15 posto poduzeća izvozi, a istovremeno ta baza poduzeća zapošljava više od polovice svih radnika

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design