Food Revolution dan obilježava se i u Hrvatskoj

In Sajmovi i izložbe
food

Food Revolution projekt je pokrenut od strane Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu. Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse ‘zdrave’ hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života.

1-Food Revolution ZagrebProjektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti. Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundation te ove godine u Hrvatskoj na 4 lokacije organizira razne aktivnosti za djecu, mlade i njihove roditelje.

U petak, 19.05.2017., u Varaždinu HACPN u suradnji s Udrugom Medenjak te učenicima, budućim tehničarima nutricionistima, iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin održavaju edukativno-kulinarsku radionicu za djecu. Radionica će se odvijati u udruzi Medenjak od 09:00 do 12:00 sati, a voditeljice radionica su nutricionistica Karmen Kokot i učiteljica kuhanja Dorotea Solomun.

U subotu, 20.05.2017., u Zagrebu HACPN u suradnji s Odredom izviđača Plamen na igralištu OŠ Voltino od 09:00 do 15:00 sati održava niz edukativnih radionica za djecu i mlade. Također, djeca će imati mogućnost provesti dan u zanimljivim izviđačkim igrama i natjecanjima. Na kraju aktivnosti sve očekuje topli obrok koje HACPN kuha uz pomoć mlađih članova OI Plamen.

Istu subotu, 20.05.2017., u Dubrovniku radionice se održavaju u Restoranu Nishta od 09:00 do 11:00 sati. HACPN je pod voditeljstvom nutricionistice Marine Milanović u Dubrovniku pripremio nutricionističke radionice za djecu i odrasle. Osim radionica pripremati će se i zdravi snack-ovi uz pomoć kuharice Tee Đukić iz restorana te će zabavne igre za najmlađe voditi osobna trenerica Ana Lončarević.

Posljednju subotu u mjesecu, 27.05.2017., u Malinskoj na otoku Krku na čelu s ambasadoricom Sabinom Barbiš, u suradnji s kuharima iz showa Masterchef Ratkom Ivekoviće, Šimunom Sušićem i Ćeslavom Matijevićem, Udrugom Termen i HACPN-om kuhati će Krčke delicije od lokalnih namirnica, uz interaktivno predavanje o osnovama prehrane. Program traje od 11:00 do 17:00 sati.

You may also read!

maja-radisic-zuvanic

Digitalizacija poslovanja: U izdavanju računa papir još uvijek dominira

Zakonodavstvo sada sve više potiče, čak i uvjetuje poslovnim subjektima obvezu izdavanja e-računa. Međutim, ostaje izazov kako uspješno prevladati

Read More...
Potpisan Sporazum između HOK-a, HOO-a i Obrtničkog učilišta

Potpisan Sporazum između HOK-a, HOO-a i Obrtničkog učilišta: Ciljevi obrtništvo poslije sportske karijere i sportaši kao njegovi ambasadori

U ime partnera sporazum o suradnji potpisali su u Kući hrvatskih obrtnika predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dalibor Kratohvil,

Read More...
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan 7. susret znanosti i gospodarstva: „Razvoj karijere kroz cjeloživotno učenje“

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan 7. susret znanosti i gospodarstva: „Razvoj karijere kroz cjeloživotno učenje“

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) uspješno je održan 7. susret znanosti i gospodarstva

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design