Otvorene su prijave za 12. ciklus Akademije Raise the Bar – besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene

In Dualni sustav obrazovanja
Otvorene su prijave za 12. ciklus Akademije Raise the Bar – besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene

Besplatni obrazovni program Akademija Raise the Bar, namijenjen konobarima, baristima i barmenima, ulazi u svoj dvanaesti ciklus, a prijave su otvorene do 31. kolovoza. Program je namijenjen svima koji imaju najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu, neovisno o njihovu obrazovanju ili trenutačnom radnom statusu. Prijave se podnose putem mrežnog obrasca na stranici www.raisethebaradria.com/akademija/.

Akademija polaznicima nudi priliku za usvajanje znanja i vještina koje prate suvremene ugostiteljske trendove, a edukaciju vode priznati stručnjaci iz različitih područja industrije. Teorijski dio programa obuhvaća predavanja Dominika Bečvardija, glavnog predavača te barmena i suvlasnika bara Peaches & Cream, Vedrana Gulina, vlasnika restorana SOI Fusion, sommeliera Marka Rundeka, direktora i vlasnika Zmajske pivovare Andreja Čapke, stručnjaka za kavu Tomislava Košutića te Karla Purića, barista i vlasnika pržionice kave Four Wheel Coffee Roasters.

„Na akademiju sam došla sa ciljem da naučim više o pićima i ugostiteljstvu, a dobila sam to i još puno više. Definitivno mi je bila jedna od najboljih odluka Akademiji posvetiti vrijeme i energiju i mogu reći da, ako ljudi stvarno ovo žele i ulože trud, jako brzo mogu dogurati i dalje nego što očekuju. Akademija je odličan sljedeći korak za svakoga tko želi postići više u ugostiteljstvu“, izjavila je polaznica Akademije Jannet Slavić, danas barmenica splitskog Strings Bara, jednog od tri bara u Hrvatskoj koji su ove godine uključeni na listu 50 Best Discovery.

Kandidate za program odabrat će stručni tim Coca-Cole HBC Adria i članovi tima Raise the Bar Adria, a odabrani polaznici će teorijski dio programa pohađati u obrazovnom centru Coca-Cole u Zagrebu od listopada do prosinca 2025. godine. Po završetku teorijske nastave, slijedi praktični dio koji se održava u odabranim barovima i restoranima diljem Hrvatske.

Akademiju Raise the Bar karakterizira pristup obrazovanju koji potiče promišljanje svakog segmenta ugostiteljskog posla i njeguje kreativnost. Polaznici stječu znanje o opremi, sastojcima i procesima te ovladavaju suvremenim tehnikama koje im omogućuju inovativan pristup radu i osobni razvoj unutar struke.

Više od 100 konobara, barista i barmena do sada je završilo program, a mnogi od njih danas rade u renomiranim ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj, uključujući restorane s Michelinovom zvjezdicom Noel i Dubravkin put, hostel Swanky Mint, Peaches & Cream bar i Roots Bar u Zagrebu te Bar Sistema u Splitu.

Akademija je dio strateške platforme Raise the Bar Adria kojom Coca-Cola HBC Adria od 2019. godine doprinosi unapređenju kvalitete obrazovanja i razvoja kompetencija u sektoru ugostiteljstva i turizma. U okviru platforme provode se i program stipendiranja za kuhare i slastičare te obrazovni program Raise the Bar Youth, namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.

You may also read!

wall-str

Europski ulagači oprezni, indeksi stagniraju

Na europskim se burzama u ponedjeljak ujutro trguje oprezno, pa burzovni indeksi stagniraju, dok ulagači čekaju nove vijesti koje

Read More...
nafta

Nakon dva tjedna pada, cijene nafte blago porasle

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna blago porasle, nadoknadivši dio gubitka od prethodna dva tjedna, a tijekom

Read More...
INTERLIBER

Interliber dokazao da tiskana riječ živi

47. međunarodni sajam knjiga Interliber uspješno je priveden kraju na Zagrebačkom velesajmu. Od 11. do 16. studenoga, četiri paviljona

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design