Turistički forum kontinentalnog turizma ‘Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske’, održat će se 13. i 14. rujna u Vinkovcima, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare organizatora foruma, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i HGK – Županijske komore Vukovar.
7. Turistički forum pokušat će uz ostalo odgovoriti na pitanje je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske, rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.
Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, turističkih zajednica i obrazovanja. Predavači će objasniti kako hranu pretvoriti u konkurentsku prednost objekta i destinacije.
Drugi dan foruma održat će se rasprava na temu ‘Domaća hrana u turističkoj ponudi’.
Direktor HGK Županijske komore Vukovar Ivan Marijanović, ocijenio je kako je značaj Turističkog foruma u umrežavanju i razmjeni iskustava unutar sektora turizma i ugostiteljstva, s ciljem njegova jačanja.
Jedan od najčitanijih hrvatskih gastro-blogera Domagoj Jakopović Ribafish, koji će uz poznatog hrvatskog gastro stručnjaka Renea Bakalovića biti sudionik 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma, dodao je da će sudionicima foruma pričati o tradicionalnoj hrvatskoj hrani, namirnicama, specijalitetima kao i o važnosti stvaranja kvalitetnog proizvoda. (H)