ACI u trećem kvartalu ostvario rast poslovnih prihoda od 20,1 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu

In Iz zemlje
ACI-zastave

Zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju te najvišim standardima zaštite u samim marinama, kao i ublažavanju epidemioloških mjera te otvaranju granica u Republici Hrvatskoj, poslovni prihodi tvrtke ACI d.d. su u trećem kvartalu 2021. godine porasli za 20,1 milijuna kuna, odnosno čak 29% u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Štoviše, navedeni rezultati su na razini rezultata ostvarenih u trećem kvartalu rekordne 2019. godine. U izvještaju su obuhvaćeni podaci o poslovanju te sažeti financijski izvještaji za devetomjesečno razdoblje završeno 30. rujna 2021. godine.

ACI d.d. je u trećem kvartalu 2019. godine uprihodio 88,7 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju 2020. zabilježeno 69,4 milijuna kuna. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u visoke standarde kvalitete infrastrukture i usluge, a posebice kada je riječ o sigurnosti nautičara u ACI marinama diljem Jadrana, ACI d.d. je u trećem kvartalu ove godine uprihodio 89,5 milijuna kuna.

Uz rezultate su prikazana i realizirana ulaganja. Tako su se među značajnijim ulaganjima ove godine istaknuti projekti poput rekonstrukcije lukobrana u ACI marini Korčula (tijekom 2021. realizirano 19,8 milijuna kuna), uređenja uredskih i charter prostorija te sidrenog sustava gatova u ACI marini Vodice (1,9 milijuna kuna), radova podmorskih pregleda, radova na sanaciji i održavanja sidrenih sustava i gatova u ACI marini Skradin (1,1 milijun kuna) i drugih ulaganja u cilju oplemenjivanja i podizanja standarda i kvalitete u marinama.

„Gledajući rezultate, uz poseban naglasak na ostvarene rezultate trećeg kvartala, možemo reći da smo izuzetno zadovoljni. Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019., što smo i priželjkivali. Završetak sezone u nautici predstavlja i početak pripreme naredne sezone, pri čemu valja naglasiti, uz kompletnu rekonstrukciju lukobrana na Korčuli, i nove investicije koje su započete po okončanju sezone – prije svega radi se o marinama Dubrovnik, Trogir, Žut i Piskera, Rab, Milna te Vodice, kojima predstoje značajna ulaganja. Sve ranije navedeno, kao i novi projekti koji su tijekom godine pokrenuti, ukazuju na dinamičan period u kojem se Društvo nalazi“ poručio je direktor tvrtke ACI d.d. Kristijan Pavić.

ACI d.d. i GITONE Kvarner d.o.o., dio poznate Lurssen grupacije, ove su godine osnovali zajedničku tvrtku ACI-GITONE d.o.o. Zajednička tvrtka javila se na natječaj za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci, buduće ACI marine Rijeka, što ujedno predstavlja i najveći te najznačajniji nautički projekt u povijesti Republike Hrvatske.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design