AGRKOR – Plenković i Alvarez najvažnijim smatraju vraćanje povjerenja u koncern

In Financije i gospodarstvo
Plenković i Alvarez

Premijer Andrej Plenković i glavni direktor za restrukturiranje “Agrokora” Antonio Alvarez III. u srijedu navečer nakon sastanka u Banskim dvorima poručili su da je najvažnije vratiti povjerenje u koncern, kako vjerovnika, tako i dobavljača i kupaca.

“Mislim da je to najbitnija poruka hrvatskoj javnosti, medijima i za sve aktere u ovoj cijeloj situaciji – od ljudi koji su zaposleni u koncernu, dobavljača, vjerovnika, najšire javnosti, svim akterima koji žele određeno rješenje: najbitnije je da se u ovom trenutku i zakonskim okvirom i signalom prema potencijalnim kreditorima pošalje poruka povjerenja, poruka restrukturiranja, poruka dugoročne održivosti poslovanja kompanije i poruka stabilnosti hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković.

To je ključ, istaknuo je premijer nakon sastanka s Alvarezom, za kojega kaže da ima impresivne reference i radi, kako je rekao, što bi svaki dobar upravljač u ovom trenutku nastojao učiniti za kompaniju.

Zato smatra razgovor vrlo korisnim kako za Vladu – da ima jasnu sliku koji su sljedeći koraci, a isto tako i za Alvareza – kako bi znao namjere Vlade s novim zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu.

Premijer vjeruje da će i večerašnji sastanak pridonijeti ukupnoj stabilizaciji stanja vezanog uz Agrokor.

Alvarez je kazao kako je situacija u “Agrokoru” jedna od najtežih situacija s kojom se do sada on i njegov tim susreli te je na pitanje novinara kazao kako je on odgovoran za sve što je vezano uz restrukturiranje “Agrokora” i da ima slobodne ruke u svojim aktivnostima, no nije htio govoriti o detaljima istaknuvši kako mu je glavni cilj osigurati likvidnost kompanije.

“Riječ je o trgovačkom lancu pred kojim su brojni izazovi i zapravo je najveći problem gubitak povjerenja. Da nije došlo do tog gubitka povjerenja mogli bi reći da kompanija posluje i radi običajno”, rekao je.

“Ne želim komentirati ovom trenutku poteze koje činimo i planiramo činiti u budućnosti. Moj je cilj osigurati likvidnost kompanije”, rekao je na pitanje novinara je li došlo do zastoja zato što onaj tko treba odobriti novac potreban za likvidnost koncerna traži određena jamstva da će imati prvenstvo naplate iako to hrvatsko zakonodavstvo ne predviđa, kao i pitanje je li njegova odluka bila da se smijene uprave “Konzuma” i “Merkatora”. (H)

You may also read!

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...
Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka je pozvana u finalizaciju pregovora o kupnji poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe kao preferirani partner. Sukladno tome, Podravka i

Read More...
Fortenova grupa

Fortenova grupa Podravku izabrala kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design