Aktualni seminar „Radni odnosi i zaštita na radu“

In Konferencije / savjetovanja
Aktualni seminar „Radni odnosi i zaštita na radu“

Stručni časopis „Radno pravo“ i Akademija sigurnosti – Znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“ zajedno organiziraju stručni seminar „RADNI ODNOSI I ZAŠTITA NA RADU“, koji će se održati u Zagrebu, 23. ožujka 2023. u Kongresnoj dvorani Hotela „Antunović“.

Puno je promjena, a time i važnih praktičnih i teoretskih pitanja koja traže adekvatne odgovore. Nitko odgovoran ne želi učiniti propuste, uzrokovati štetne posljedice po pravnu i odgovornu osobu, ugroziti sigurnost i zdravlje radnika. Da bi navedeno prevenirali potrebno je biti stručno i sveobuhvatno informiran.

Mnogobrojni su izazovi za poslodavce i njihove stručne osobe,uključivo i sve koji rade na poslovima zaštite na radu,posebice zbog uvođenja značajnijih promjena novim zakonskim izmjenama i dopunama koje su stupile na snagu početkom ove godine, a odnose se na područje rada i zaštite na radu.

Radni odnosi, sigurnost i zdravlje na radu povezane su cjeline, pa je i sadržaj ovog seminara dizajniran s ciljem da sudionicima pruži uz stručna izlaganja,iskustva i interaktivni dijalog sve potrebne informacije, odgovore na konkretna pitanja, praktična rješenja i upute za daljnji rad i zajedničku suradnju u radnim sredinama u propisanoj provedbi zakonskih novela iz područja rada, zaštite na radu i zdravstvenog osiguranja.

Na seminaru će biti obrađene najvažnije i najaktualnije teme iz područja radnih odnosa: Ugovor o radu na određeno vrijeme,Ugovor o radu od kuće i radu na daljinu te Ugovor o dodatnom radu.

Iz područja zaštite na radu na seminaru će biti riječi o odgovornosti i isključenju odgovornosti poslodavca kod ozljede na radu; načinu provedbe procjene rizika ,uređenju mjesta rada u kući, praksi drugih zemalja, mjerama prevencije, uputama i preporukama. Jedna od tema bit će i ozljeda na radu i uvjeti naknade za bolovanja, s posebnim osvrtom na ozljede na radu prema Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju,ozljeda u slučaju rada od kuće i naknadi plaće, te ozljedi na radu kod dodatnog poslodavca.

Predavači na seminaru su: mr.sc. Iris Gović Penić, sudkinja Županijskog suda u Zagrebu; Krešimir Rožman, urednik časopisa „Radno pravo“; Željko Sven Bukovski, predsjednik uprave ZIRS Zagreb, Vitomir Begović, urednik znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“ i Dijana Vuksan iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Prijave za sudjelovanje na seminaru su u tijeku a sve potrebne informacije dostupne su na https://www.sigurnost.eu/radni-odnosi-i-zastita-na-radu/

Sudionicima ovog seminara kao dokaz pohađanja izobrazbe i stalnog stručnog usavršavanja izdati će se vjerodostojna isprava/potvrda, a sudjelovanje na seminaru bodovno će se vrednovati prema kriterijima za dodjelu priznanja Oscar safety education; više na  https://www.sigurnost.eu/akademija-sigurnosti/plan-i-program-izobrazbe/

Vitomir Begović

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design