Arenaturist: Prihodi porasli za 17 posto, na 425 milijuna kuna

In Iz zemlje
Arenaturist

Arenaturist je na razini grupe u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvario ukupne prihode od 425,9 milijuna kuna ili 17,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je dobit prije oporezivanja iznosila 102,1 milijun kuna te je bila 11 posto viša.

U konsolidiranom financijskom izvješću te grupe obuhvaćeni su podaci za Arenaturist d.d od početka godine, te za zavisna društva Arenaturist Turistička naselja, Arenaturist Zlatne stijene i Arenaturist Hoteli od 1. srpnja, napominje se u izvješću.

Aktiva grupe iznosi 1,5 milijardi kuna, pri čemu su obveze 715,2 milijuna kuna, a 805,6 milijuna kuna čine kapital, rezerve i zadržanu dobit grupe.

Kako se navodi u izvješću, zadnje tromjesečje predstavlja razdoblje smanjene poslovne aktivnosti – većina objekata zatvara se sredinom listopada, a s radom nastavljaju hoteli Park Plaza Histria i djelomično Park Plaza Belvedere, što se odnosi i na razdoblje novogodišnjih praznika.

Iz te tvrtke najavljuju da će do kraja godine biti dovršena prva etapa poslovne konsolidacije grupe Arenaturist, započeta kupnjom udjela u društvima Arenaturist Hoteli, Arenaturist Zlatne stijene i Arenaturist Turistička naselja, temeljem odluke Upravnog odbora od sredine lipnja, za jedinstvenu naknadu od 108,55 milijuna kuna.

Pripajanje zavisnih društava trebalo bi formalno biti završeno do kraja listopada, nakon čega će ta društva biti likvidirana te će postati poslovni dijelovi Arenaturista d.d. Time će se pojednostaviti ekonomsko-financijski odnosi povezanih društava, ističu iz Arenaturista.

“Kako je ranije najavljeno, namjera je pripajanjem i akvizicijama spojiti određene njemačke i mađarske hotele PPHE Hotel Group u Arenaturist. Kao dio tog procesa i s ciljem daljnjeg širenja Arenaturista unutar i izvan Hrvatske, Arenaturist dobit će licencu za korištenje brenda Park Plaza u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama srednje i jugoistočne Europe”, navodi se u priopćenju tvrtke.

Slijedom toga očekuje se snažno pozicioniranje Arenaturista sa svrhom stjecanja i razvijanja novih hotela, kao i zaključivanja novih ugovora o upravljanju hotelima u vlasništvu trećih strana u srednjoj i jugoistočnoj Europi, ističe se.

Uz to, iz Arenaturista poručuju kako se razmatra prijenos svih dionica tvrtke s redovnog na službeno tržište Zagrebačke burze, čime bi se osigurala izloženost široj bazi ulagača, povećala likvidnost dionica, unaprijedio profil Arenaturista i osigurala veću fleksibilnost za rast poslovanja.

“Namjera je da se Arenaturist razvije u snažno društvo za turizam i ugostiteljstvo u srednjoj i istočnoj Europi, s poslovnim modelom koji bi uključivao vlasništvo i upravljanje vlastitom imovinom te imovinom drugih pod brendom Park Plaza”, navodi se u sklopu financijskog izvješća. (H)

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design