Audi smanjuje troškove za 10 milijardi eura, okreće se električnim vozilima

In Ekologija
Audi R8

BERLIN, 31. srpanj 2017. (Hina/Reuters) – Audi namjerava do 2022. smanjiti troškove poslovanja za 10 milijardi eura kako bi podržao financiranje prelaska na proizvodnju električnih automobila, nakon skandala zbog varanja na testovima emisije ispušnih plinova, tvrde izvori upoznati s planovima proizvođača automobila.

Audi, glavni Volkswagenov zamašnjak kada se radi o dobiti, planira u sljedećim godinama na tržište lansirati pet novih električnih modela. Prvi će biti sportsko terensko vozilo e-tron, koji će se od 2018. godine sastavljati u pogonu u Bruxellesu.
Veći dio ušteda od 10 milijardi eura odnosi se na smanjenje troškova za istraživanje i razvoja, doznaje se od izvora.
Audijev glasnogovornik iz njemačkog središta u Ingolstadtu odbio je komentirati napise o tome. Naime, njemački poslovni dnevnik Handelsblatt je u nedjeljnom izdanju objavio planove smanjenja troškova i planove profitabilnosti te automobilske kompanije.
Audi želi osloboditi i sredstva za ulaganja u tehnologiju nulte emisije, razvijajući novu proizvodnu platformu s Porscheom. Dijeljenjem komponenti i modula oba bi luksuzna Volkswagenova brenda uštedjela novac.

Ta kompanija bori se s teškoćama nakon povlačenja automobila s tržišta, istragama i ustrajnim kritikama sindikata i menadžera zbog skandala u vezi emisije ugljikovih plinova kod dizel vozila i svoje strategije nakon tog skandala. (H)

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design