BAT promijenio upravljačku strukturu, e-cigarete postaju dio temeljnog poslovanja

In Tvrtke i tržišta
bat

British American Tobacco izvijestio je u četvrtak da je reorganizirao regionalnu upravljačku strukturu u sklopu planirane integracije e-cigareta u temeljno poslovanje i jačanja pozicije u tom segmentu tržišta.

Najava promjene upravljačke strukture nadovezuje se na 49 milijardi dolara vrijedno preuzimanje američkog proizvođača duhanskih proizvoda Reynolds Americana, zahvaljujući kojem BAT-ov portfelj sada uz Lucky Strike i Vype uključuje i brendove Camel i Vuse.

“Nakon što smo izgradili uspješno poslovanje s proizvodima nove generacije, osiguravši mu temelje za značajan rast, planiramo ga u cijelosti integrirati (u temeljno poslovanje) kako bismo iskoristili obujam i stručna znanja cijele grupe za pokretanje rasta na području koje brzo postaje ključnim dijelom našeg temeljnog poslovanja”, navodi se u BAT-ovom priopćenju.

Kompanija planira ove godine udvostručiti broj zemalja u kojima prodaju e-cigarete i isto ponovo učiniti iduće godine kako bi osigurali poziciju na rastućem tržištu u odnosu na konkurente Philip Morris International i Imperial Brands.

BAT, koji je od 2015. godine vlasnik Tvornice duhana Rovinj, i Philip Morris prvi su među proizvođačima duhanskih proizvoda odlučili prije nekoliko godina uložiti u alternativu klasičnim cigaretama s obzirom na pad broja pušača pod utjecajem spoznaje o štetnom utjecaju pušenja na zdravlje.

Najavljena promjena BAT-ove strukture nadovezuje se i na prošlomjesečni prijedlog američke uprave za hranu i lijekove o smanjenju količine nikotina u cigaretama na “razine koje ne izazivaju ovisnost”, čime se želi potaknuti popularnost potencijalno manje štetnih e-cigareta.

U sklopu reorganizacije upravljačke strukture u četvrtak su iz BAT-a najavili da će direktor azijsko-pacifičke podružnice Jack Bowles prijeći na novoformiranu dužnost direktora međunarodnog poslovanja koje neće obuhvaćati Sjedinjene Države.

Procesom integracije poslovanja s e-cigaretama u temeljno poslovanje upravljat će izvršni direktor odjela za nove proizvode Kingsley Wheaton, navodi se u priopćenju kompanije.

BAT također namjerava “pojednostaviti” regionalnu upravljačku strukturu dodavanjem tri regije, Sjeverne i Južne Amerike i supsaharske Afrike, Europe i sjeverne Afrike, te Azije i Pacifika i Bliskog istoka.

Ricardo Oberlander imenovan je direktorom za regiju koja obuhvaća Sjevernu i Južnu Ameriku i supsaharski Afriku dok će Tadeu Marroco voditi odjel zadužen za regiju Europe i Sjeverne Afrike. Johan Vandermeulen postat će direktor nove regije Azije i Pacifika i Bliskog istoka, dodaje se. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design