BAT u tvornici u Kanfanaru zaposlio 70 ljudi

In Tvrtke i tržišta
BAT u tvornici u Kanfanaru zaposlio 70 ljudi

Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za gloTM Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, BAT je do sada otvorio 70 novih radnih mjesta. Nakon prošlogodišnjeg ulaganja od 200 milijuna kuna, kompanija je nastavila s investicijskim ciklusom i tako pozicionirala Kanfanar kao tvornicu s najmodernijom proizvodnjom u duhanskoj industriji.

“Investicijom od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije, BAT je Hrvatsku postavio čvrsto u središte transformacije koja prati strategiju Grupe za izgradnju boljeg sutra (A Better TomorrowTM) obzirom da su nove kategorije proizvoda budućnost naše industrije. Kanfanar je tek jedna od ukupno četiri tvornice u Europi u kojoj će djelatnici raditi na proizvodnji nove kategorije proizvoda. Samo u obuke za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda uložili smo preko 9 milijuna kuna, zaposlili gotovo 70 ljudi, a otvaramo i dodatna radna mjesta”, izjavio je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

Tvornica će nakon završetka ulaganja imati ukupno četiri kompleksna stroja koji omogućavaju da se apsolutno sve faze procesa, pa čak i proizvodnja svih faza kompleksnih filtara, sada proizvode u vlastitom pogonu.

“Korisnici u EU i znanstvenici u svijetu sve više prepoznaju potencijal koji imaju nove kategorije proizvoda u dijelu smanjenja negativnih posljedica te kao mjera odvikavanja od pušenja. Kao veliki investitor u Hrvatskoj upravo u razvoju i proizvodnji nove generacije proizvoda, očekujemo da Hrvatska na EU razini aktivno sudjeluje u stvaranju što kvalitetnijeg pravnog okvira koji regulira nove kategorije proizvoda“, istaknuo je Josip Lozančić, direktor regulatornih poslova BAT Adria.

U narednim godinama u Kanfanaru se planira povećavati ukupna proizvodnja grijanih duhanskih proizvoda (THP) koji tijekom upotrebe ne gore, već se zagrijavaju, s obzirom na sve veću potražnju za njima.

”Iznimno smo ponosni što u Kanfanaru imamo proizvodnju nove generacije proizvoda i što možemo reći da su naši grijani duhanski proizvodi u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj. Potražnja za ovim proizvodima kontinuirano raste i to vidimo prema broju tržišta na koja izvozi Kanfanar”, naglasila je Ivana Miljan Tremac, menadžerica novih kategorija proizvoda, BAT Adria.

Edukacijom do svjetskih trendova

U tvornici se jako puno ulaže u razvoj zaposlenika, samo prošle godine imali su preko 12 tisuća utrošenih čovjek sati kroz treninge i edukacije. Dolazak novih proizvodnih linija za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda, otvorio je nova radna mjesta, a zaposlenici su bili na treninzima diljem svijeta da bi naučili kako rade novi strojevi.

Tina Buić, menadžerica razvoja organizacije u Kanfanaru istaknula je: „Krenuli smo i s edukacijom djelatnika za senzorne analize grijanih duhanskih proizvoda koja će omogućiti validaciju novih proizvoda, kao i njihovo bolje razumijevanje. Kanfanar tako postaje jedinstveni centar znanja o grijanim duhanskim proizvodima.“

Kanfanar – zelena i digitalizirana tvornica budućnosti

BAT snažno investira u održivo poslovanje te su kroz cijeli lanac vrijednosti postavljeni vrlo ambiciozni ciljevi smanjenja negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanja pozitivnog utjecaja na društvo. Već danas tvornica 100 posto energije koristi iz obnovljivih izvora, a od 2019. godine priključena je na prirodni plin. Sva voda koju tvornica ispušta se reciklira i ponovno koristi pa tako 40 posto ukupno korištene vode dolazi od recikliranja, a ostalih 60 posto od kiše i iz javne mreže. Cilj tvornice je da postane ugljično neutralna najkasnije do 2030. godine.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design