U Beču akcija zapošljavanja građana generacije 50 plus

In Zaposlenost / plaće
Alois Stöger, Renate Brauner David Bohmmann PID

„Akcija 20.000“ jedna je od najambicioznijih inicijativa tržišta rada u posljednjih nekoliko desetljeća kojom bi se od početka 2018. broj dugoročno nezaposlenih osoba generacije 50 plus smanjio za polovinu na održiv način, a tisućama ljudi pružila nova perspektiva, kako je izjavio austrijski ministar za rad i socijalnu politiku Alois Stöger. Austrijska vlada će u sljedeće dvije godine uložiti ukopno 778 milijuna eura kako bi stvorila nova radna mjesta u zajednicama i općekorisnim organizacijama.

U Beču je 2016. čak 25 % svih prijavljenih nezaposlenih osoba bilo starije od 50 godina. Gotovo 20.000 Bečana koji pripadaju generaciji 50 plus bili su prošle godine u kontinuitetu tj. više od godinu dana nezaposleni. Renate Brauner, članica bečkog poglavarstva zadužena za gospodarska pitanja naglašava kako je od početka bilo jasno da će se i Beč priključiti „Akciji 20.000“ koja se organizira na državnoj razini. Pilot-projekt je u Beču započeo 1. srpnja, a grad se može pohvaliti da je u jako kratkom roku stvorio oko 200 novih radnih mjesta u magistratima i ustanovama Grada Beča. Stariji, već duže nezaposleni građani Beča dobit će tako novu perspektivu za budućnost, potvrdila je Brauner.

Početkom 2018. projektu će se pridružiti i ostale austrijske pokrajine. Bečki pilot-projekt nudi poslove za sve razine kvalifikacija: od poslova za koje ne treba imati posebnu kvalifikaciju preko tehničkih i strukovnih do socijalnih i pomoćnih poslova. Osim što bi se „Akcijom 20.000“ stvorila nova radna mjesta za građane starije od 50 g. i tako im se dala nova perspektiva za budućnost, djelatnosti i servisi Grada Beča moći će se dalje razvijati i poboljšavati.

Više o „Akciji 20.000“ i bečkom pilot-projektu na http://www.waff.at/en/home/.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design