Zajedno ka jačanju inovacijskih kapaciteta
Sporazum podrazumijeva suradnju Belupa i Instituta Ruđer Bošković u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnim tehnologijama prerade, kontrole kvalitete i pakiranja lijekova i hrane te zaštite okoliša.
Ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, David Mathew Smith i predsjednik Uprave Belupa, Hrvoje Kolarić potpisali su danas u Koprivnici Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji.
Riječ je o dokumentu koji podrazumijeva suradnju u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnim tehnologijama prerade, kontrole kvalitete i pakiranja lijekova i hrane te zaštite okoliša. Sporazumom je predviđena i suradnja u razvojno-istraživačkim projektima koji nude inovativna rješenja i odgovaraju potrebama Belupa.
„Kao jedna od vodećih industrijskih izvoznih grana farmaceutika, pa samim time i Belupo, svoju stratešku poziciju temelje na istraživačko-razvojnim projektima te suradnji akademske zajednice i gospodarstva. Istraživanje i inovativnost u stvaranju novih proizvoda i otvaranju novih tržišta, odrednice su naše strategije poslovanja. Upravo zbog ovakvog pristupa danas smo jedna od najmodernijih i najefikasnijih kompanija u Hrvatskoj”, kazao je prvi čovjek Belupa Hrvoje Kolarić te dodao da ulaganja u istraživanja i inovacije, riječju primijenjeno znanje, smatramo svojom odgovornošću i dužnošću.
„Iznimno sam ponosan što smo, zahvaljujući velikom iskustvu IRB-a u provedbi temeljnih i primijenjenih istraživanja na području prirodnih i biomedicinskih znanosti, uspostavili suradnju s jednim od najpoznatijih hrvatskih farmaceutskih brendova. Upravo kroz povezivanje vrhunske znanosti, stručnosti i bogatog iskustva naših znanstvenika s uspješnim kompanijama poput Belupa, zajednički ćemo raditi na razvoju novih i inovativnih proizvoda, a na taj način Institut daje snažan doprinos i cjelokupnom gospodarskom razvoju naše zemlje, što je i jedna od ključnih misija IRB-a,“ kazao je dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković