Bezglutenski Podravkin asortiman čuva zdravlje i omogućava održavanje stroge bezglutenske prehrane

In Promocije / novi proizvodi
Bezglutenski Podravkin asortiman čuva zdravlje i omogućava održavanje stroge bezglutenske prehrane

Svojim bezglutenskim proizvodima i pružanjem provjerenih informacija o njihovom sastavu, Podravka osigurava sigurnu bezglutensku prehranu.

Na Međunarodni dan celijakije, Podravka podsjeća na raznovrsnost svog asortimana i mogućnosti koje njeni proizvodi pružaju različitim vrstama ishrane. Tako svojim proizvodima koji su certificirani u skladu s bezglutenskom prehranom brine o osjetljivim skupinama u društvu koje imaju ograničenja u prehrani, kao i o onima koji prakticiraju posebne načine prehrane. Osim toga, u Podravkinu asortimanu nalazi se i niz proizvoda koji su po svojoj prirodi, u svom sastavu, bez glutena.

U Podravkinom asortimanu certificiranih proizvoda tako se može naći niz proizvoda iz kategorije slastica i žitarica za doručak kao što su Lino Choco caramel flakes, Lino Honey rings, Dolcela Muffins čokoladni, Dolcela Cookies, Dolcela Brownies double choco i Dolcela Američke palačinke te Dolcela waffles.

Certificirani proizvodi nose simbol prekriženog klasa, simbol koji potvrđuje visoki standard proizvodnje i sigurnost da proizvod ne sadrži gluten. On je registriran na razini EU-a te ga je moguće dobiti samo ukoliko proizvodnja odgovara AOECS standardu – standardu koji je u vlasništvu Udruge europskih društava za celijakiju i potvrđuje u potpunosti bezglutensku proizvodnju.

Podravka na svojim korporativnim stranicama svakodnevno ažurira popis svojih proizvoda koji ne sadrže gluten i koji su prigodni za konzumaciju od strane osoba koje imaju intoleranciju na gluten i u najmanjem mogućem obliku. Također, i Podravkina Coolinarika redovito ažurira popis kako bi osobama koje prakticiraju bezglutensku prehranu omogućila siguran izvor informacija i pojednostavila pridržavanje stroge prehrane.

Osim putem vlastitih kanala, Podravka od samih početaka sudjeluje u promociji bezglutenskih proizvoda i kroz uspostavljanje Registra bezglutenskih proizvoda. Ovaj registar je prvi takav digitalni alat, web aplikacija, na našim prostorima koji pruža provjerene informacije o hrani i proizvodima, nužnim za održavanje stroge bezglutenske prehrane. Nastao je u okviru međunarodnog CD SKILLS projekta, a na inicijativu udruge CeliVita. Udruga Celivita – Život s celijakijom osnovana je 2014. godine s ciljem povećanja sigurnosti zdravlja oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu i intolerancije na gluten te s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života kao i života njihovih obitelji.

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design