BioNTech zainteresiran za britansku tvrtku fokusiranu na umjetnu inteligenciju

In Tvrtke i tržišta
bion

Njemačka farmaceutska tvrtka BioNTech objavila je da planira kupiti britansku inovativnu tvrtku InstaDeep kako bi integrirala umjetnu inteligenciju u istraživanje i razvoj lijekova i cjepiva.

Njemačka kompanija ponudila je za InstaDeep 362 milijuna funti (440 milijuna dolara) u gotovini i u svojim dionicama.

BioNTech već ima vlasnički udio u Instadeepu i surađuje s britanskom tvrtkom tri godine. Zajedno su razvili sustav ranog upozorenja za moguće visokorizične varijante covida-19.

Preuzimanjem britanskog start-upa njemačka kompanija dobila bi oko 240 stručnjaka i osigurala bi pristup globalnoj mreži istraživačkih partnera na području umjetne inteligencije, strojnog učenja i podatkovne znanosti.

Akvizicija bi omogućila BioNTechu da izgradi “potpuno integrirane kapacitete za cijelo poduzeće u području istraživanja, inženjeringa i razvoja imunoterapije nove generacije u većim razmjerima”, priopćila je kompanija u utorak.

InstaDeep bi kao podružnica BioNTech-a nakon akvizicije poslovao na globalnoj razini, a sjedište bi mu ostalo u Londonu.

BioNTech namjerava zaključiti akviziciju do kraja ožujka, najavio je izvršni direktor Ugur Sahin na konferenciji u SAD-u. Cilj je, rekao je, integrirati umjetnu inteligenciju u sva područja rada.

Prema Sahinu, trend u budućem radu bit će razvoj cjepiva i terapeutskog pristupa koji će štititi od ozbiljnih simptoma bolesti i sprečavati “infekcije i simptomatske bolesti”.

Planirano preuzimanje naglašava sve veću važnost Britanije za BioNTech, poručili su. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design