Biraj Zeleno edukativna kampanja: Malim svakodnevnim koracima do pozitivnih ekoloških promjena

In Ekologija
Biraj Zeleno

Nestlé nastavlja s poticanjem održivih životnih navika i odgovornijeg ponašanja prema okolišu.

Zagreb, 20. srpnja 2021. – Nestlé Adriatic započeo je s drugom sezonom edukativne kampanje Biraj Zeleno. Tijekom ljetnih mjeseci dijelit će praktične savjete o smanjenju uporabe vode i plastike te smanjenju otpada, s posebnim naglaskom na otpad od hrane. Naglasak ove godine je na smanjenju otpada kroz prenamjenu ambalaže, ali i na pravilnom sortiranju otpada.

Problemi prekomjerne potrošnje vode, gomilanja otpada i njegovog zbrinjavanja neki su od trenutno najvećih globalnih izazova. U Hrvatskoj, po stanovniku bacimo oko 75 kg hrane i 444 kg komunalnog otpada godišnje, a svega 14% biootpada recikliramo*. Na svjetskoj razini, godišnje se baci blizu milijardu tona hrane. Potrebno je zajedničko djelovanje svih dionika kako bi pozitivni pomaci prema održivosti i boljitku planete bili vidljivi.

U kampanju Biraj Zeleno uključit će se i zaposlenici kompanije Nestlé koji će zajedno s obiteljima i prijateljima sudjelovati u eko akciji uređenja okoliša jedne zagrebačke gimnazije.

„Nestlé je najveća prehrambena kompanija na svijetu koja dnevno u svijetu proda preko milijardu proizvoda. S tim dolazi i velika odgovornost prema zajednicama, ali i prema planetu. U potpunosti transformiramo svoje poslovanje – od nabave sirovina, proizvodnog procesa, distribucije pa do edukacije partnera i krajnjih potrošača. Odličan primjer su najnovije inovacije s naglaskom na održivost poput SMARTIES, MAGGI Super Juha i NESCAFÉ. Projekt Vrtim Zdravi Film ove je godine dosegao 18.000 osnovnoškolaca koji su, osim o pravilnoj prehrani, učili o štednji vode i energije te važnosti manjeg rasipanja hrane. U suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima objavili smo prvu digitalnu kuharicu koja sadrži 40 recepata s nutritivnim tablicama i idejama kako smanjiti količinu otpada od hrane. Sad koristimo priliku da aktivnostima kampanje Biraj Zeleno dodatno inspiriramo naše građane kako bi malim svakodnevnim koracima doprinijeli pozitivnim ekološkim promjena“, izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé Adriatic.

Biraj Zeleno će, uz vlastite primjere iz prakse, podržati dizajnerica nakita Anita Dujić, glumica Petra Kurtela, ronioc Vitomir Maričić te influenceri Marko Medić, Martina Palić Mako i Pamela Smoljanić. Oni će interaktivnim sadržajem na društvenim mrežama pokazati da zaista svi možemo poduzeti male korake za važne ekološke promjene. Dodatno, poticat će i na zelenije oblike transporta. Tako će pratiteljima na društvenim mrežama tijekom nagradnog natječaja podijeliti električne romobile, za svakodnevne vožnje koje ne zagađuju životnu sredinu.

Nestlé ubrzano radi na transformaciji poslovanja kako bi se do 2025. ambalaža svih proizvoda mogla reciklirati ili ponovo upotrijebiti, kako bi sva postrojenja koristila 100% obnovljive izvore električne energije, a sva sirovina poput kave i kakaa bila iz održivih izvora.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design