Biti poduzetnica znači nastaviti kad je najteže

In Promocije / novi proizvodi
Nutty BARica

Čak 15 tisuća razloga za sreću ima mlada poduzetnica Maja Fertalić iz Zagreba od koje je SPAR Hrvatska naručio točno toliko komada njenih snack pločica Nutty BARica. Nagrada je to za trud i upornost koje je uložila u ostvarenje svoje poduzetničke vizije, vođena sportskim duhom i hrabrošću u savladavanju svake prepreke koja je na tom putu naišla.

Maja se na proizvodnju ručno rađenih snack pločica odvažila vođena osobnim razlozima – nakon što joj je dijagnosticirana multipla skleroza, odlučila se na veliku promjenu načina života koja je podrazumijevala i izbacivanje glutena, šećera i mliječnih proizvoda iz prehrane. S obzirom na to da joj je tada izbor prehrane postao sužen, sinula joj je ideja o prirodnim snack pločicama napravljenima od najkvalitetnijih sastojaka.

Danas njene Nutty BARice nose certifikat „Živjeti zdravo”, izrađuju se ručno, med i lješnjaci su s lokalnih OPG-ova, a dolaze u tri okusa – Original s kikiriki maslacem, orašastim voćem koje utažuje glad i medom koji kao jedini zaslađivač doprinosi razvoju imuniteta, zatim Chiarin tanjurić s bademom, kikiriki maslacem, marelicama i datuljama te Vegan BARica s kikiriki maslacem, orašastim voćem, marelicama i agavinim sirupom, sladilom koje nije životinjskog podrijetla.

Nakon što su se Nutty BARice s udjelom orašastih plodova od čak 58% jako svidjele krugu najbližih ljudi, Maja je shvatila da ima odličan proizvod koji želi ponuditi tržištu. Prilika za to pružila joj se u sklopu projekta „Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

Kako bi proizvodnja Nutty BARica dosegnula razinu koja zadovoljava stroge uvjete takvog plasmana, bilo je potrebno napraviti brojne promjene – sve prostorije u proizvodnom pogonu trebalo je označiti, nabaviti prave strojeve i ormariće, položiti higijenski minimum, predati HACCP studiju. Uz pomoć stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska, i s osloncem u svome vječnom optimizmu, Maja je uspješno svladala sve potrebne korake.

Zahvaljujući tome, ukusne i zdrave Nutty BARice moguće je pronaći na posebnim „plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz Maju, životne i poduzetničke priče još sedmero kandidata koji su dobili jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova gledatelji mogu pratiti kroz projekt „Startaj Hrvatska“ u dinamičnim emisijama na Novoj TV.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design