Britanija bi duhanskim tvrtkama mogla naplaćivati čišćenje opušaka

In Ekologija
duhan

Britanska vlada razmišlja o tome da velikim duhanskim tvrtkama naplati goleme troškove čišćenja otpada od opušaka koji godišnje dosežu 40 milijuna funta (55 milijuna dolara).

“Istražujemo kako duhanskim tvrtkama nametnuti punu odgovornost za goleme količine otpada koji generiraju njihovi proizvodi”, izjavila je u utorak zamjenica ministra okoliša Rebecca Pow.

Ministri razmišljaju o izmjeni propisa kojom bi se duhanskoj industriji uvela obaveza podmirivanja svih troškova zbrinjavanja otpada od opušaka.

U ministarstvu okoliša ukazuju na istraživanje koje je pokazalo da otpad proizišao iz duhanskih proizvoda dominira u ukupnom otpadu u Engleskoj, čineći 68 posto ukupnog otpada svih kategorija proizvoda. Takav je rezultat zabilježen u oko 80 posto gradova u kojima je provedeno istraživanje. (H)

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design