Brojne aktivnosti PBZ-a povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje

In Bankarstvo
Financijski plan

30 PBZ volontera održat će 60 radionica diljem Hrvatske

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu – Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje nastaviti s organiziranjem radionica u školama. Za osnovne škole održavaju se radionice Djeca i štednja i Ti odlučuješ, a novina su radionice u srednjim školama Financijski savjetnik. Tijekom listopada oko 30 PBZ volontera održat će više od 60 radionica u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta prošle godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 34 škole i u 15 gradova proveli 114 radionica za djecu u osnovnim školama.

Uz navedene aktivnosti koje se odnose na financijsku edukaciju mladih, ove godine Svjetski dan štednje 31. listopada obilježili smo jednom novom inicijativom Intese Sanpaolo pod nazivom Rizik je posao za žene, usmjerene na osnaživanje žena u donošenju odluka koje će povećati njihovu financijsku neovisnost. Stoga je PBZ sredinom listopada organizirao radionicu Rizik je posao za žene u kojoj su sudionicama predstavljeni rezultati ankete o tome kako se žene nose s preuzimanjem financijskog rizika. Također, sudionice su imale priliku na praktičnim vježbama donositi financijske odluke te se upoznati s osnovama financijskog i investicijskog planiranja.

Nastavno na ovu temu, PBZ će 29. listopada organizirati okrugli stol “Žene i financije” čiji je cilj podizanje svijesti u javnosti o važnosti financijskog osnaživanja žena, posebno u dijelu poticanja poduzetništva žena koje je još uvijek nedovoljno razvijeno. Za ovu prigodu pozvali smo vrlo inspirativne govornice na okruglom stolu, uspješne žene u svom području djelovanja koje će s ostalim sudionicama podijeliti iskustva o temama koje progovaraju o tome zašto su žene manje sklone rizicima, kako se uloga žena promijenila kroz povijest te kako razbiti mitove o ženama i financijama. Na okruglom stolu prisustvovat će 30 predstavnica brojnih obrazovnih, poslovnih institucija i udruga.

“PBZ je s iznimnim zadovoljstvom i entuzijazmom prihvatio sudjelovanje u inicijativi Intese Sanpaolo koja promiče vrijednosti financijskog obrazovanja posebno među mladima kao i važnosti financijskog osnaživanja žena. Zabilježen je velik odaziv škola i naših zaposlenika koji kao volonteri organiziraju radionice diljem zemlje i vjerujem da će se inicijativa Umjetnost štednje koja je do sada polučila hvalevrijedne rezultate nastaviti još više širiti i razvijati“, izjavio je Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a.

Dodatno, ove godine odlučili smo organizirati i okrugli stol na temu: “Digitalno bankarstvo – bankarstvo nove generacije” na kojem ćemo učenicima srednjih škola prezentirati na koji način i zbog čega se koristi digitalna tehnologija u razvoju bankarskih proizvoda te na koji način se prati zadovoljstvo potrošača. Predstavnici PBZ-a sudjelovat će na i Okruglom stolu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore koji će se održati 30. listopada u Vijećnici HGK na temu financijske pismenosti mladih.

Također, i nadalje nastavljamo s projektom Muzej u školi, škola u muzeju koji uključuje organizirane posjete škola PBZ-ovom Muzeju u Zagrebu posvećenom povijesti novca i štednje te organizaciju posjeta škola poslovnicama Banke gdje se djeca upoznaju s osnovnim financijskim pojmovima, poslovima bankarskog službenika i alatima kojima se koriste u bankarskom poslovanju.

PBZ - Umjetnost štednje

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design