Čarteraši, privatni smještaj i putničke agencije uključeni u Cro karticu

In Iz zemlje
Gari Capelli

Prve Cro kartice bit će izdane 1. srpnja, a Vlada je uvažila prijedloge HGK i u krug usluga koje pokrivaju uključila čarter tvrtke, privatni smještaj i putničke agencije.

Ministar turizma Gari Capelli je ta tri segmenta ponude istaknuo kao vrlo važne dijelove ukupne turističke ponude i poručio da se Cro kartica sada može koristiti u cijeloj Hrvatskoj, iako je prvobitno bila zamišljena za jačanje kontinentalnog turizma.

Iz Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HGK pozdravljaju odluku Vlade i ističu kako ih se ovim potezom stavlja u jednakopravan položaj s ostalim pružateljima usluga smještaja.

„Čarteraši svoju uslugu prodaju većinom izravno, manji dio preko turističkih agencija, a ovom odlukom se omogućava i neposredno plaćanje naših usluga“, naglasio je predsjednik Udruženja Paško Klisović i dodao kako čarter, posebno onaj mali, više nije luksuz koji si prosječna hrvatska obitelj ne može priuštiti jer se najam nekih tipova plovila posljednjih godina može usporediti s troškovima skijanja za obitelj.

Capelli je kazao kako se nada da će veliki broj poslodavaca iskoristiti Cro kartice i najavio da se radi o dugoročnom projektu od kojeg se korist očekuje u idućih nekoliko godina. Iznio je i podatke kako je trenutno u Hrvatskoj 60 tisuća turista pa ponovio svoje ranije prognoze da bi se u ovoj sezoni, ako se zadrži sadašnja dobra epidemiološka situacija, moglo dosegnuti 30 do 35 posto lanjskog prometa.

“Trenutno imamo i već najavljenih oko 200 tisuća dolazaka, za srpanj i kolovoz se još ne zna, ali jasno je da jača promet ulaska u Hrvatsku svakim danom”, istaknuo je ministar, spomenuvši u svemu važnost otvaranja granica i uloženog truda prema brojnim zemljama, pa i Austriji, koju je označio “itekako važnim partnerom za hrvatski turizam s njihovih oko 1,5 milijuna turista”.

Najavio je i da se sada može računati i na mađarske turiste, i to već od ovog petka, a kasnije i iz drugih zemalja, pa i iz Njemačke poslije 15. lipnja, kao i da je sada važno dobro isplanirati i kako otvoriti granice s Bosnom i Hercegovinom, pogotovo zbog “turista koji bi htjeli na makarsku rivijeru”.

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design