Cloud usluge povećale prodaju SAP-a, troškovi ograničili rast dobiti

In Financije i gospodarstvo
bill mcdermott

Novije cloud usluge poduprle su rast prihoda njemačkog SAP-a u drugom tromjesečju, no povećani troškovi ograničili su mu rast dobiti, navela je u četvrtak u objavi poslovnih rezultata četvrta po vrijednosti tehnološka kompanija u Europi.

Temeljna dobit bez posebnih stavki je porasla za 3 posto na 1,57 milijardi eura, uz nepromijenjene valutne tečajeve. Prihodi kompanije porasli su 10,4 posto, na 5,78 milijardi eura.

Prihodi od klasičnih licenci za softvere i podrške povećani su za 4 posto, na 3,83 milijarde eura. Poslovanje predbilježbi za cloud usluge i podršku porasli su za 27 posto, na 932 milijuna eura.

Najveći svjetski proizvođač softvera za poslovno planiranje, kojeg koriste multinacionalne tvrtke, objavio je da su mu troškovi istraživanja i razvoja porasli za 19 posto, a troškovi prodaje i marketinga za 16 posto, zbog viših ulaganja u cloud usluge.

Uključujući posebne stavke, operativna je dobit oslabila 27 posto, pod pritiskom restrukturiranja i troškova povezanih s pravima (opcijama) na dionice. Tvrtka je reorganizirala svoj servis korisničkih usluga kako bi se više usredotočila na poslovanje cloud usluga.

“Očekujemo daljnji zamah u drugoj polovici godine i samopouzdano smo povećali naše procjene za cijelu godinu”, rekao je izvršni direktor SAP-a Bill McDermott. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design