Coca-Colina tvornica radosti otvorena za sve građane

In Korisno
cola

U novootvorenom Coca-Colinom centru za posjetitelje u Zagrebu mogu se saznati brojne zanimljivosti o poslovanju Coca-Cole u Hrvatskoj.

Prvi posjetitelji, studenti Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obišli su novootvorenu Coca-Colinu tvornicu radosti i imali priliku zaviriti iza kulisa pripreme najpoznatijega napitka na svijetu. Riječ je o centru za posjetitelje s čije se galerije može promatrati proces punjenja Coca-Cole i drugih napitaka u plastične i staklene bočice, a pritom saznati više informacija o povijesti te tvrtke u Hrvatskoj.

Coca-Cola je u Hrvatskoj prisutna već više od pet desetljeća, a njezin sustav čine tvrtke The Coca‑Cola Company, vlasnica robnih marka, i Coca-Cola HBC Hrvatska, ovlaštena punionica zadužena za distribuciju i prodaju proizvoda. Kad je 1968. godine u zagrebačkoj punionici proizvedena prva bočica, Coca-Cola je u svojoj ponudi imala samo jednu robnu marku. Danas se ponosi paletom od više od 160 proizvoda, proizvede više od 140 milijuna litara različitih napitaka. Pritom čak 36 % proizvodnih sastojaka i usluga osiguravaju mjesni dobavljači.

Osim zanimljivih informacija o važnosti Coca-Cole kao istinski hrvatske tvrtke posjetitelji su mogli saznati više i o brojnim aktivnostima kojima Coca-Cola odgovara na različite društvene probleme i potiče razvoj zajednica u kojima posluje. Tako je višegodišnji projekt Coca-Colina podrška mladima pokrenut 2017. godine radi doprinosa rješavanju problema visoke nezaposlenosti mladih i dodatnoga razvoja njihovih znanja i vještina, a projektom Od izvora do mora Coca-Cola želi pridonijeti očuvanju vodenih resursa i smanjenju zagađenja okoliša ambalažnim otpadom.

 

O Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. Sjedište je tvrtke u Zagrebu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem šest tvrtkinih skladišta i distribucijskih centara. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod ovlasnicom drugih tvrtka. Coca-Cola HBC Hrvatska neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere radi osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima tvrtka posluje.

Coca-Cola HBC Hrvatska dio je Skupine Coca-Cola HBC koja posluje u 28 država i opskrbljuje tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Skupina je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji napitaka u sklopu svjetskoga i europskoga Dow-Jonesova indeksa održivoga razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE).
Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu https://hr.coca-colahellenic.com/hr/.

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design