Na Croatia boat showu stotinjak plovila

In Sajmovi i izložbe
Croatia boat show

Ovogodišnji, 19. Croatia boat show održat će se od 5. do 9. travnja na Zapadnoj obali u Splitu, gdje će na kopnu i u moru biti izloženo stotinjak plovila, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare organizatori tog sajma.

Tržište plovila se probudilo, zbog čega ove godine očekujemo uzlazni trend na sajmu i u broju izlagača, istaknuo je direktor sajma Robert Šormaz.

Na Croatia boat showu tradicionalno se predstavljaju atraktivni modeli jahti, katamarana, gumenjaka i drugih plovila, a predstavit će se i charter tvrtke i proizvođači nautičke opreme te neki luksuzni automobili.

Ove će se godine predstaviti primjerice modeli Adler ili Bali katamarani, novi modeli Lagoon plovila i Targa, a novost su izvanbrodski motori (pente) na plin itd.

Najviše upita za plovila organizatori Croatia boat showa dobili su iz Skandinavije.

“U zadnje vrijeme na sajmovima dobro idu mahom gumenjaci, no to nisu mali gumenjaci, nego oni koji dostižu 13 metara s kabinom ili bez nje, s jednim ili dva motora. Ljudi traže brza plovila kojima mogu za kratko vrijeme negdje stići. Za čarteraše su atraktivni katamarani, za koje se nakon kupnje čeka isporuka dvije godine jer je tržište vrlo aktivno”, rekao je Šormaz, dodajući da pregovaraju i s Uberom, koji je nedavno objavio kako u taksi službu namjerava ući s plovilima.

Dosadašnji direktor Croatia boat showa Vicenco Blagaić ocijenio je kako je ove godine, nakon devet godina pada, prvi put na sajmu u Duesseldorfu osjetio pomak i lagano buđenje tržišta. “Prije krize je naš sajam bio šesti u svijetu. Već 19 godina imamo tradiciju usprkos krizi i lošim trendovima, nestanku 80 posto klijenata te tvornica, no sada se sve polako vraća. Pitanje je hoćemo li se ikada više moći vratiti na brojke koje smo imali 2007. ili godinu poslije nje”, rekao je Blagaić. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design