Dobar odaziv na inicijativu Marinade: Krenuo otkup blitve, salate i mladog luka

In Tvrtke i tržišta
marinada

Marinada, vodeća tvrtka u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, nakon objave da je spremna otkupiti proizvode malih proizvođača uoči zatvaranja tržnica radi prevencije širenja koronavirusa, pokrenula je inicijativu da isto učine i drugi organizatori proizvodnje i otkupljivači. Uz to, apelirala je na trgovačke lance da takvu robu i prihvate.

U izvanrednim okolnostima, Marinada kroz svoje otkupne centre diljem Hrvatske otkupljuje voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni njihovi kooperanti ili ne, standardizira proizvod koliko je to moguće i isporučuje na tržište. „Marinada je do sada komunicirala s preko 100 proizvođača, a suradnja je realizirana s njih oko 40. Zasada se otkupilo najviše blitve, salate i mladog luka, redom proizvoda kojima je sada sezona, a naravno spremni smo otkupiti i sve drugo što sezonski slijedi“, poručuju iz Marinade.

Inicijativu su spremno prihvatili trgovački lanci Konzum i Spar, koji će tu robu plasirati prema kupcima, a očekuje se da će se uključivati i ostali, s obzirom na pozitivne reakcije.

“U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što mi kao tvrtka i činimo. Posebno je bitno brinuti i o malim poljoprivrednicima koji su se sada našli u izazovnim vremenima. Ne smijemo dopustiti da oni prestanu raditi, jer su važna karika za ostvarenje samodostatnosti u budućem periodu”, rekao je vlasnik tvrtke Marinada Denis Matijević.

Ovim potezom uspostavlja se suradnja sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog zatvorenih tržnica svoje poljoprivredne proizvode trenutno ne mogu plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje.

Poljoprivrednici koji svoju robu žele plasirati u trgovačke lance putem tvrtke Marinada, neka se slobodno jave u otkupne centre tvrtke, a podatke mogu pronaći na www.marinada.hr.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design