Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

In Iz zemlje
cro

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u četvrtak Turistička zajednica grada Dubrovnika temeljem podataka iz sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne računajući podatke nautike.

To potvrđuje odličnu turističku sezonu, ističe se u priopćenju. Po podacima dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik je od početka ove godine do 21. kolovoza posjetilo 980.365 gostiju, koji su ostvarili 3.000.285 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Dubrovnik bilježi 14 posto više turističkih dolazaka i šest posto više noćenja.

Od početka godine u Dubrovniku je boravilo najviše gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Njemačke, Španjolske, Hrvatske, itd.

“Zabilježeni su značajni porasti s određenih tržišta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao što su SAD s porastom od 16 posto u dolascima i noćenjima, zatim Francuska s porastom od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima, Njemačka s 59-postotnim porastom u dolascima i 12 posto u noćenjima te Irska s porastom od 34 posto i u dolascima i noćenjima”, ističu iz dubrovačke Turističke zajednice. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design