Ekonomski fakultet u Osijeku i Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu okrunili 42 godine dugo prijateljstvo novim sporazumom o suradnji

In Konferencije / savjetovanja
efos

U subotu je završen 42. znanstveno-stručni simpozij „Osijek – Pforzheim“, koji se održava u njemačkom gradu Pforzheimu. Osim što su nastavili dosad najdugovječniju suradnju između dva sveučilišta, Ekonomski fakultet u Osijeku i Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu okrunili su svoje prijateljstvo definiranjem strategije o zajedničkim nastupima na znanstveno-istraživačkim projektima.

Koliko je ova suradnja važna za Ekonomski fakultet u Osijeku govori i činjenica da studenti u sklopu Simpozija „Osijek – Pforzheim“ imaju priliku sudjelovati na projektima za tvrtke, kao što su Bosch, Porsche, Daimler-Mercedes, EY i ostali subjekti s kojima Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu surađuje.

Ključan naglasak ovogodišnjeg Simpozija stavljen je upravo na projektnu suradnju i međunarodnu prepoznatljivost. Ovakav oblik prikupljanja praktičnog iskustva izuzetno je važan za profesionalni razvoj studenata, kao i za samo podizanje standarda Ekonomskog fakulteta u Osijeku. To su potvrdili i brojni zanimljivi projekti koje su predstavile obje institucije te utvrdile gdje postoji prostor za suradnju, poput projekta eksperimentalnog učenja, istraživanja ponašanja potrošača i zajedničkog razvoja novih nastavnih programa.

„Počašćeni smo što imamo priliku nastaviti ovo preko 40 godina dugo prijateljstvo i važnu suradnju dviju obrazovnih ustanova, koje imaju vrlo značajnu ulogu u svojim lokalnim sredinama. Grad Pforzheim je već dugi niz veliki prijatelj i cijenjen partner Osijeka, koji na nas zaboravio ni za vrijeme rata. U tim vremenima, Pforzheim nam je pružio veliku pomoć na razne načine, a danas nam pruža priliku za znanstveno-stručni rast i razvoj, zbog čega nas iznimno veseli kada svojim znanjima možemo doprinijeti na projektima naših partnera u Pforzheimu. Ipak, kao Dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, najviše me vesele prilike koje ova suradnja pruža našim studentima za osobni i profesionalni razvoj“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

Na ovaj Simpozij u Pforzheim otputovali su profesori Ekonomskog fakulteta u Osijeku, mnogima od njih će ovo putovanje zasigurno ostati u sjećanju zbog prilike da se uključe u međunarodne projekte i mrežu poslovnih kontakata koje njeguje Sveučilište u Pforzheimu.

Naravno, Ekonomski fakultet u Osijeku će ovogodišnji Simpozij „Osijek-Pforzheim“ upamtiti i po usvojenim znanjima kako osigurati međunarodnu prepoznatljivost kroz ishođenje renomiranih međunarodnih akreditacija. Navedena suradnja pritom uključuje mentorstvo profesora EFOS-a u postupku ishođenja akreditacije za poslovne škole AACSB.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design