Ekos investira 37,5 milijuna kuna u izgradnju pogona za proizvodnju slastica

In Promocije / novi proizvodi
kolaci

Tvrtka Ekos uložit će 37,5 milijuna kuna u izgradnju novog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu, pogon bi trebao biti pušten u rad u travnju 2022. te otvoriti do 50 novih radnih mjesta, objavio je u utorak taj proizvođač slastičarskih te specijalnih pekarskih proizvoda.

“Ekos se, s obzirom na odličan rast i razvoj poslovanja u kategoriji svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te funkcionalnih pekarskih proizvoda, odlučio na ulaganje u izgradnju novog suvremenog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji”, navodi se u priopćenju.

Iz Ekosa ističu da će investiciju ukupne vrijednosti 37,5 milijuna kuna financirati isključivo vlastitim sredstvima tvrtke.

Izgradnja pogona odvijati će se u nekoliko faza, a prema planu trebao bi biti pušten u rad u travnju 2022. godine. Planirano je i otvaranje do 50 novih radnih mjesta, najavljuje se u priopćenju. Iz Ekosa kao jedan od razloga za proširenje proizvodnje ističu rast izvoza.

“Ekos je u prošloj godini zabilježio vrijednost izvoza veću od 15 milijuna kuna, odnosno preračunato u kolačima, više od šest milijuna komada. Na listi zemalja u kojima se konzumiraju kolači proizvedeni u Hrvatskoj se, uz one u okruženju, nalaze i Austrija, Njemačka, Litva, Finska, Cipar, Kanarski otoci”, izjavila je komercijalna direktorica Ekos Pekarnica Natalija Šoša.

Dodaje kako je suradnja s domaćim proizvođačima “ključ izvrsnog okusa” Ekosovih proizvoda.

Član Uprave Ekos Holdinga Josip Vojvoda kaže kako je potražnja za proizvodima koji se mogu lako konzumirati kod kuće, kao i funkcionalnim proizvodima, vrlo snažna. U proizvodnji slastica, uz najkvalitetnije sastojke, velika se pažnja posvećuje i novim trendovima – smanjenju šećera i masti te veganskom, bezglutenskom i ‘to go’ asortimanu, naglasio je.

Ekos Pekarnica danas ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, dvije u Varaždinu i jednu u Donjem Kraljevcu, zapošljava 200 ljudi, od čega 150 slastičara.

Ekos Pekarnica je u 2020. godini ostvarila promet od 85,5 milijuna kuna. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design