Francuska traži od trgovaca označavanje smanjenog pakiranja proizvoda

In Vijesti iz svijeta
1-Argeta proizvodna linija USA

Francuski trgovci morat će obavještavati kupce o smanjenom pakiranju proizvoda koje ne prati odgovarajuće smanjenje njihovih cijena, objavilo je u petak ministarstvo financija, signalizirajući novu mjeru u borbi protiv prikrivenih poskupljenja.

Prikriveno podizanje cijena kroz smanjeno pakiranje prozvoda zadaje glavobolju i potrošačima i vladama budući da koči potrošnju u uvjetima slabije kupovne moći kućanstava pod pritiskom visoke inflacije i troškova zaduživanja.

Od srpnja do rujna francuske maloprodajne tvrtke morati će informirati potrošače o prehrambenim i drugim proizvodima za široku potrošnju čija cijena ne prati smanjeno pakiranje, priopćilo je ministarstvo.

„Stat ćemo na kraj takvoj praksi (…) Želim obnoviti povjerenje potrošača, a povjerenje ide ruku pod ruku s transparentnošću”, kazao je ministar financija Bruno Le Maire.

Cijene prehrambenih proizvoda postale su lani glavno političko pitanje u Francuskoj budući da su cijene hrane nakon redovnih godišnjih pregovora maloprodajnih tvrtki i prehrambenih tvrtki poskočile za rekordnih 16 posto.

Vlada je zakonom uredila pomicanje datuma pregovora u ovoj godini i zatražila od tvrtki da ograniče poskupljenja.

Lanac supermarketa Carrefour sam je prošlog rujna istaknuo na nekim proizvodima upozorenja o cijenama kako bi uoči pregovora podvrgnuo pritisku velike proizvođače robe za široku potrošnju, kao što su Nestle, PepsiCo i Unilever, podsjeća Reuters. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

2 commentsOn Francuska traži od trgovaca označavanje smanjenog pakiranja proizvoda

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY………………………….

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design