Francuski Total kupuje danski Maersk Oil

In Strateški savezi
maersk-oil

Francuska energetska kompanija Total kupuje danski Maersk Oil, u transakciji vrijednoj 7,45 milijardi dolara, od koje u Totalu očekuju da će im povećati zaradu i tijek gotovine.

Danska kompanija AP Moller Maersk prodaje svoje naftno poslovanje Maersk Oil kako bi se usredotočila na druge aktivnosti, uključujući svoje brodarsko poslovanje.

Sukladno uvjetima transakcije, Moller Maersk će dobiti 4,95 milijardi dolara u dionicama Totala, a francuska kompanija će preuzeti 2,5 milijardi dolara duga Maerska.

Vodeće svjetske naftne kompanije u proteklih godinu dana vratile su se na put preuzimanja, ohrabrene znakovima o oporavku na tržištu nafte.

Za prodaja dolazi u trenutku velikog restrukturiranja Maerska, s ciljem koncentracije na prijevozničko i logističko poslovanje te odvajanje energetskog poslovanja, koje se suočava s padom prihoda.

Total procjenjuje da će akvizicija polučiti sinergijski učinak od više od 400 milijuna dolara godišnje.

“Ta transakcija trenutno će povećati zaradu po dionici, ubrzati novčane tokove te nam donijeti daljnji rast u idućim godinama”, izjavio je izvršni direktor Totala Patrick Pouyanne. (H)

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design